Ζαν-Πολ Μπελμοντό: Πλήθος κόσμου για το τελευταίο αντίο

Newsteam 0 Comments

Κώστας Παπαδόπουλος


ClockDate and time that the article is published or last modified09/09/2021 23:37

Ζαν-Πολ Μπελμοντό: Πλήθος κόσμου


Ζαν-Πολ Μπελμοντό: Πλήθος κόσμου για το τελευταίο «αντίο»Η γαλλική σημαία, σκέπαζε το φέρετρο του θρυλικού ηθοποιού, το οποίο μετέφεραν οι νεκροπομποί στην αυλή του στρατιωτικού μουσείου των Απομάχων, όπου είναι θαμμένος ο Ναπολέοντας

Ο θρύλος Ζαν-Πολ Μπελμοντό, ο «Άσσος των Άσσων» κατέκτησε την αθανασία με το πλούσιο καλλιτεχνικό του έργο.

Ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Νουβέλ Βαγκ, ο Μπελμοντό άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα (6/9), με πλήθος κόσμου να σπεύδει την Πέμπτη (9/9) να τον αποχαιρετίσει.

Η γαλλική σημαία, σκέπαζε το φέρετρο του Ζαν-Πολ Μπελμοντό, το οποίο μετέφεραν οι νεκροπομποί στην αυλή του στρατιωτικού μουσείου των Απομάχων, όπου είναι θαμμένος ο Ναπολέοντας.

Η ταινία «Με κομμένη την ανάσα» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ, το 1959 έβαλε στις καρδιές των Γάλλων των «Μπεμπέλ» καθιερώνοντάς τον στο κινηματογραφικό στερέωμα.

Ζαν-Πολ Μπελμοντό: Παρόντες πολιτικοί, ηθοποιοί και θαυμαστές

Στο ύστατο «χαίρε» έδωσαν το «παρών» τεράστιες προσωπικότητες της Γαλλίας. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν  ανέφερε στον επικήδειό του. «Δεν σταματούσε ποτέ να ανανεώνεται, να αναδημιουργεί τον εαυτό του και κατ’ αυτόν τον τρόπο κατέκτησε διαδοχικές γενιές», συνέχισε, για να καταλήξει: «Αντίο, Μπεμπέλ».

Στην τελετή ανάμεσα στα 1000 άτομα που επιτράπηκαν λόγω των υγεινομικών πρωτοκόλλων, παραβρέθηκαν τα μέλη της οικογένειάς του, υπουργοί, καλλιτέχνες όπως ο βραβευμένος με Όσκαρ Ζαν Ντιζαρντέν, ηθοποιοί,  οι Γκιγιόμ Κανέ και Μαριόν Κοτιγιάρ και πολλοί θαυμαστές του ηθοποιού.

Το πλήθος μπορούσε όμως να παρακολουθήσει την τελετή και από τις γιγαντοοθόνες που είχαν τοποθετηθεί γύρω από το μνημείο, ενώ πολλά τηλεοπτικά κανάλια διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να την μεταδώσουν. Στο Βέλγιο, το κανάλι RTBF μετέδωσε απευθείας την τελετή.

Το βράδυ της Πέμπτης, οι πύλες των Απομάχων θα ανοίξουν για να αποχαιρετίσουν τον Μπελμοντό από κοντά όσοι το επιθυμούν. Ένα τέτοιο λαϊκό προσκύνημα είχε οργανωθεί και μετά τον θάνατο του πρώην προέδρου Ζακ Σιράκ, το 2019.

Το πρωί της Παρασκευής (10/09) θα τελεστεί η κηδεία του Μπελμοντό στην εκκλησία Σεν-Ζερμέν-ντε-Πρε, στο κέντρο του Παρισιού, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Διαβάστε επίσης: Μίκης Θεοδωράκης | Αθάνατος

Diamond League Ζυρίχη: Μοιράστηκαν τα διαμάντια στους νικητές!

Αστυνομία: «Βλέπει» οπαδικά κίνητρα πίσω από τους πυροβολισμούς στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Διαβάστε επίσης »