Στο περιοδικό ΟΚ και τη Φανή Πλατσατούρα παραχώρησε συνέντευξη η Έφη Αλεβίζου. Η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια απάντησε σχετικά με το κίνημα metoo, χαρακτηρίζοντας ντροπή τις ερωτήσεις «γιατί τώρα;».
Μια γυναίκα στα μάτια κάποιων αποτελεί ακόμη λανθασμένα «εύκολο στόχο». Το έχεις νιώσει αυτό; Έχεις δεχτεί σεξιστικά σχόλια;
Σεξιστικά σχόλια στο δρόμο προφανώς και έχω δεχτεί, όπως όλες οι γυναίκες φοβάμαι. Είναι θλιβερό και δυστυχώς συνηθισμένο. Επαγγελματικά δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοιο ζήτημα, αλλά νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω και δημόσια όλες αυτές τις γενναίες γυναίκες, τη Σοφία Μπεκατώρου, την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, τη Λένα Δροσάκη, που έδωσαν θάρρος σε κορίτσια που κυριολεκτικά υποφέρουν στη δουλειά και στο σπίτι να πουν “έως εδώ”.
Είναι ντροπή και να το συζητάμε το «γιατί τώρα;» και «τι περιμένατε τόσα χρόνια;». Πραγματική ντροπή. Μπράβο σε όσες βρήκαν τη δύναμη, το θάρρος και τα στηρίγματα να βγάλουν από πάνω τους το φόβο που ένιωθαν τόσα χρόνια.
Αν μπορούσες να γυρίσεις το χρόνο πίσω, σε εποχές αθωότητας, στα 20 ή τα 25 σου, τι θα έκανες διαφορετικά;
Μετανιώνω μόνο για ένα πράγμα, που το 2002, όταν ολοκλήρωσα ένα εξάμηνο στο Χάρβαρντ πάνω στα media, δεν έμεινα περισσότερο στην Αμερική και να δοκιμάσω να δουλέψω εκεί. Ειλικρινά, δεν γνωρίζω αν θα τα κατάφερνα, καθώς το επίπεδο και ο ανταγωνισμός είναι εξωπραγματικός, αλλά νομίζω ότι θα ήθελα να δοκιμάσω.
Κατά τα άλλα, δεν μετανιώνω. Θεωρώ ότι τα έκανα όλα στην κατάλληλη στιγμή. Όχι τη στιγμή που πρέπει. Τη στιγμή που εγώ έκρινα κατάλληλη να κάνω το κάθε βήμα. Για τον κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικό και είναι υπέροχο αυτό.

Αναδημοσίευση άρθορυ από το nassosblog

Ξέσπασε η Έφη Αλεβίζου

Διαβάστε επίσης »