Δεν έμειναν ικανοποιημένα τα μέλη της Οργανωτικής επιτροπής ενάντια στο κλείσιμο της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Προβατώνα, στη συνάντηση που είχαν σήμερα με τη Ντόρα Μπακογιάννη και αποφάσισαν σύσκεψη το πρωί της ερχόμενης Κυριακής στο Τυχερό, με προσκεκλημένη όλη την τοπική πολιτική εξουσία.

Η 12μελής Επιτροπή που συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης στα γραφεία του Επιμελητηρίου Έβρου, έξω από τα οποία είχαν συγκεντρωθεί περίπου 150 άτομα και διαμαρτυρήθηκαν για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, άκουσε την κ.Μπακογιάννη να επαναλαμβάνει πως δεν θα κλείσει το στρατόπεδο “ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ” στον Προβατώνα. Θα γίνει αναδιάρθρωση της 7ης Ταξιαρχίας, θα αποχωρήσουν και θα προστεθούν λειτουργίες, ενώ θα έρθει και προσωπικό από τις 15.000 προσλήψεις στις ένοπλες δυνάμεις που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όταν όμως τέθηκε η απαίτηση να υπάρξει συγκεκριμένη και ρητή δέσμευση για όλα αυτά και πως δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί η στρατιωτική παρουσία στο συγκεκριμένο σημείο και να αλλάξει η απόφαση, άκουσαν την απάντηση πως οι αποφάσεις έχουν παρθεί.

Γι’ αυτό και αποφασίστηκε η νέα συνάντηση την Κυριακή, προκειμένου να αποφασιστούν οι ενέργειες για κλιμάκωση του αγώνα. Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Η οργανωτική επιτροπή ενάντια στο κλείσιμο της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Προβατώνα, ευχαριστεί όλους τους κατοίκους που συμμετείχαν στη σημερινή συγκέντρωση   στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης και διαμαρτυρήθηκαν με ευπρέπεια τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του COVID.

Επίσης ευχαριστεί όλους τους καταστηματάρχες της περιοχής του Τυχερού που διατήρησαν κλειστά τα καταστήματά τους αλλά και τους μαθητές που απείχαν από τα μαθήματά τους.

Στα πλαίσια συνάντησής της επιτροπής με την κα Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή την επίσκεψή της στην Αλεξανδρούπολη τέθηκε ο προβληματισμός σχετικά με την κατάργηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας όμως δεν προέκυψε κάτι που να δίνει λύσει στο ζητούμενο αίτημα.

Γι’ αυτό, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00πμ στο πολύκεντρο Τυχερού θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και θα συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους θα αποτραπεί η κατάργηση  της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Προβατώνα.

Αποδέκτες της πρόσκλησης αυτής μεταξύ άλλων θα είναι και οι:

-ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΕΒΡΟΥ

-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΔ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

-ΠΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

-ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΒΡΟΥ

-ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ κος ΔΕΛΗΣΤΑΜΑΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

-ΟΙ 3 ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

O ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

 

 

Δεν θα ανεχτούμε άλλη υποβάθμιση!

Δείτε εδώ την live μετάδοση μέσα από την κάμερα του e-evros.gr, με την πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων και των φορέων από τον Δήμο Σουφλίου έξω από το Εμπορικό Επιμελητήριο με αφορμή την επίσκεψη της κ. Μπακογιάννη:

Την ενημέρωση ότι μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα έρθουν στον Έβρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, προκειμένου να ενημερώσουν από κοντά και επίσημα τους κατοίκους για όσα θα γίνουν στην 7η Ταξιαρχία Προβατώνα, έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη στους συγκεντρωμένους από το Τυχερό.

Φτάνοντας στο Επιμελητήριο Έβρου, η Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής Ανάπτυξης της Θράκης, είδε τους κατοίκους που με μαύρες και ελληνικές σημαίες είχαν συγκεντρωθεί και διαμαρτύρονταν για το ενδεχόμενο να αποδυμανωθεί η παρουσία της 7ης Ταξιαρχίας στο στρατόπεδο “ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ” στον Προβατώνα Σουφλίου και ενδεχόμενο κλείσιμο του σιγά-σιγά. Τους διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα αποδυναμώσει αλλά αντίθετα θα ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται στον Έβρο.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Σουφλίου Δημήτρης Δαρούσης που είναι από το Τυχερό και μαζί με τον δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο άκουγαν την κ.Μπακογιάννη παρουσία και τυ κόσμου, της τόνισε ότι πάρα πολλοί λόγοι επιβάλλουν να μην υπάρξει καμιά μεταβολή στην συγκεκριμένη Ταξιαρχία και το στρατόπεδο Προβατώνα. Τα υπόλοιπα τέθηκαν και συζητήθηκαν στην συνάντηση που έγινε με αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής αγώνα, αργότερα στο Επιμελητήριο.

με πηροφορίες από evros-news.gr

Διαβάστε επίσης »