Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου, Δημητρίου Νασίκα μετά τη χαλαζόπτωση στον Δήμο. Το χαλάζι έπληξε, κυρίως, τους οικισμούς Περιβλέπτου και Αγίου Δημητρίου της Κοινότητας Περιβλέπτου.

Αμέσως, μόλις, ο πρόεδρος της Κοινότητας, Κωνσταντίνος Τσιακούμης και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αγροτικής Ανάπτυξης, Ιωάννης Μπατζιάκας, ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για τη χαλαζόπτωση, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μπορέσουν οι παραγωγοί να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους για να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ.

Συγκεκριμένα έγινε η αναγγελία της ζημιάς στο Υποκατάστημα ΕΛΓΑ Λάρισας, ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιοι και μπορούν πλέον να υποβάλλονται δηλώσεις ζημιάς από τους παραγωγούς.

Εξάλλου, σήμερα Τρίτη 9 Ιουνίου επισκέφτηκε την περιοχή ο αρμόδιος επόπτης Μαγνησίας, Σπύρος Σπυρόπουλος, προκειμένου να έχει μία πρώτη εκτίμηση της ζημιάς και να δώσει οδηγίες στους παραγωγούς για τη διαχείριση του προβλήματος.

Δηλώσεις ζημιάς υποβάλλονται στο Δημαρχείο στο Βελεστίνο, μέχρι 19 Ιουνίου. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών προτείνεται τηλεφωνική επικοινωνία, πριν την υποβολή της δήλωσης στο τηλέφωνο 2425350220.

Πηγή: e-thessalia.gr

Πληροροφρίες από kede

Διαβάστε επίσης »