Έστω και με καθυστέρηση μηνών, επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Για την απόφαση της τουρκικής πλευράς να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να θέσει στην ΕΕ το αίτημα κυρώσεων προς την Τουρκία.
Πολύ μεγάλη πρόκληση για την παγκόσμια κοινότητα και τον χριστιανισμό, που επηρεάζει όχι μόνο τις ελληνοτουρκικές, αλλά και τις διεθνείς σχέσεις χαρακτήρισε ο κ. Χαρίτσης, το ζήτημα της Αγιάς Σοφιάς.
Μιλώντας στον Real Fm, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε χλιαρές τις μέχρι στιγμής αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας, επισημαίνοντας πως πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, ενώ κάλεσε επισταμένα την κυβέρνηση Μητσοτάκη να θέσει με πολύ επιτακτικό τρόπο το ζήτημα στην ΕΕ εν όψει και της επικείμενης Συνόδου Κορυφής και επιτέλους να προχωρήσει στο αίτημα ενεργοποίησης των κυρώσεων προς τη γείτονα, όπως έχουμε εδώ και μήνες επισημάνει.
Υπενθύμισε, δε, πως η δυνατότητα αυτή των κυρώσεων είναι κάτι το οποίο επετεύχθη τον Ιούνιο του 2019 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου: Η Τουρκία δεν είναι απομονωμένη, όπως προσπαθούσε να μας πείσει η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα, κλιμακώνει με επικίνδυνο τρόπο την επιθετικότητά της προσπαθώντας να πρωταγωνιστήσει στην περιοχή και για αυτό πρέπει να υπάρξει η αντίστοιχη απάντηση τόσο από τη διεθνή κοινότητα όσο και από την ελληνική κυβέρνηση.
Σχολιάζοντας την αύξηση των κρουσμάτων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση να επιμείνει περισσότερο προς την Ευρώπη για δειγματοληπτικά τεστ σε όλους τους τουρίστες στις χώρες προέλευσης, αλλά και στον εγχώριο πληθυσμό για να ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Η προχειρότητα και οι ερασιτεχνισμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας, κοστίζουν ακριβά στην ελληνική κοινωνία. Ο ιός είναι ακόμη παρών. Επομένως η οικονομική δραστηριότητα πρέπει να προχωρήσει με κανόνες και πρωτόκολλα, καθώς η δημόσια υγεία δεν μπορεί να τίθεται σε διακινδύνευση, κατέληξε.

Διαβάστε επίσης »