Σε μια καταγγελία που προκάλεσε αίσθηση προχώρησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Ξάνθης, Μιχάλης Αμοιρίδης. Εν μέσω κορονοϊού, στο κτίριο της Περιφέρειας δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και μάλιστα το μόνο δοχείο με αντισηπτικό που είχε τοποθετηθεί ήταν ληγμένο!

Ο κ. Αμοιρίδης με κείμενό του καθιστά υπεύθυνο τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Νίκο Εφραιμίδη, λέγοντας πως δεν έχετε καταλάβει τη θέση που κατέχετε και ποιες ευθύνες έχετε έναντι των πολιτών.

Ξάνθη – Περιφερειακός Σύμβουλος:

antisiptiko xanthi2

Ολόκληρο το κείμενο:

Η περιφέρεια όλο αυτό το διάστημα απούσα, με επιδερμικές κινήσεις, αργοπορημένες και χωρίς ουσία. Θα περιμέναμε το ελάχιστο που ανακοίνωσαν να το διαφυλάξουν προστατεύοντας εργαζόμενους στα κτίρια της Περιφέρειας και πολίτες. Δυστυχώς ούτε τα ελάχιστα δεν είναι ικανοί να τηρήσουν, με αποτέλεσμα να γίνω αποδέκτης διαμαρτυριών πολιτών που έπρεπε να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους στο διοικητήριο Ξάνθης. Ούτε μάσκες έχουν χορηγηθεί σε υπαλλήλους και επισκέπτες, αλλά και ένα μπουκαλάκι απολυμαντικό που έβαλαν σε ένα τραπέζι, μάλλον για να βγούνε από την υποχρέωση, φαίνεται να είναι ληγμένο!!!! Μάλιστα κάποιος μουτζούρωσε με στυλό τις ημερομηνίες, χωρίς επιτυχία και αυτό!

antisiptiko xanthi

Κε Εφραιμίδη, σας όρισαν αντιπεριφερειάρχη όμως δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνετε ποια θέση κατέχετε και ποιες ευθύνες έχετε έναντι των συμπολιτών μας. Οι υπάλληλοι και οι πολίτες θα έπρεπε να προστατεύονται με μέτρα ουσίας. Η Περιφέρεια θα έπρεπε να δίνει όχι μόνο το παράδειγμα αλλά και το βηματισμό ώστε να κάνει τους πολίτες να αισθάνονται ασφάλεια. Αντιθέτως η εικόνα με το ληγμένο προ έξι ετών μπουκάλι απολυμαντικού υγρού αποτελεί κατάντια που ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες εμφανίζεται. Το ελάχιστο που θα μπορούσε να αισθανθεί ένας άνθρωπος με φιλότιμο είναι ντροπή για την κατάντια και την αδιαφορία.

Κάντε το ελάχιστο, κάτι που ήδη έχουν κάνει αλλού εδώ και μέρες, χορηγήστε σε προσωπικό και συναλλασσόμενους πολίτες, μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, απολυμαντικά), τα οποία να μην έχουν λήξει και προβείτε άμεσα σε απολύμανση των κτιρίων της Περιφέρειας που είναι σε χρήση, επαναλαμβάνοντας το σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Είναι σημαντική η προστασία της υγείας των πολιτών και δεν είναι δύσκολο.

Μιχάλης Αμοιρίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος

Με πληροφορίες από 2020net.gr

Διαβάστε επίσης »