Δώδεκα χρόνια έχουν περάσει από τη νύχτα που ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού στα Εξάρχεια.

 

Χανιά – Ξύλο και επεισόδια στην επέτειο Γρηγορόπουλου

 

 

 

 

 

 

 

Στα Χανιά, μια ομάδα διαδηλωτών πήγε στην πλατεία δημοτικής αγοράς και βρέθηκε απέναντι σε αστυνομικούς. Τα επεισοδια ήταν θέμα χρόνου να αρχίσουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Έντονα επεισόδια στο κέντρο των Χανίων, στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου που έγινε σαν σήμερα, 6 Δεκεμβρίου. Μερικές δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, με διμοιρία τών ΜΑΤ να τους κυκλώνει.

 

 

 

 

 

 

 

Οι άνδρες των ΜΑΤ περικύκλωσαν τους διαδηλωτές, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν επειδή δεν μπορούσαν να κρατήσουν αποστάσεις. Άρχισαν τα πρώτα σπρωξίματα και έπειτα σπρέι, κρότου – λάμψης και βίαιη σύγκρουση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr έγιναν προσαγωγές διαδηλωτών στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης. Στο μεταξύ με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, η οποία μάλιστα δημοσιεύτηκε το πρωί του Σαββάτου, απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου λόγω κορονοϊού.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται στις συναθροίσεις να συμμετέχουν πάνω από τέσσερα άτομα και η απόφαση ισχύει από τις 5:00 της 6ης Δεκεμβρίου έως τα μεσάνυχτα –ημέρα κατά την οποία δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Πληροφορίες από nassosblog

Διαβάστε επίσης »