Πηγή: Telesur

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολλάχ Σεϊέντ Αλί Χαμενεΐ την Παρασκευή αποκάλεσε το καθεστώς του Ισραήλ καρκίνο της Μέσης Ανατολής και διαβεβαίωσε ότι ο ιός του σιωνισμού θα εκδιωχθεί από την περιοχή, ανεξάρτητα από την υποστήριξη που έχει από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους του.

Χαμενεΐ: Ο ιός του σιωνισμού θα εκδιωχθεί από την περιοχή

Η κατοχή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ και η απέλαση των κατοίκων της είναι το χειρότερο έγκλημα στον σύγχρονο κόσμο, δήλωσε ο Χαμενεΐ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Ιερουσαλήμ (Ημέρα Quds).

Η Μέση Ανατολή έχει καταστεί μόνιμη βάση για τις δυτικές χώρες, παρά τις προσπάθειες της Ισλαμικής Επανάστασης στο Ιράν και του μετώπου αντίστασης για την αποτροπή του.

Δεδομένης αυτής της πραγματικότητας, είναι προτεραιότητά μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της Παλαιστίνης, της αραβικής κοινότητας και του κόσμου. Είναι καθήκον και ανθρωπιστικός σκοπός, ανέφερε ο αρχηγός του Ιράν.

Palestine: “I hear a lot of my western friends asking me sometimes ‘why isn’t there any place for peace in the Middle East?’ One simple answer is justice—you’ll never have peace if you don’t have justice and the epitome of injustice is the deal of the century.” #QudsDay pic.twitter.com/IRQveTqzWn

— Camila (@camilateleSUR) May 22, 2020

Το Ιράν, το οποίο υποστηρίζει την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ελπίζει ότι οι πολίτες που διώχνονται από τα εδάφη τους μπορεί να επιστρέψουν και να ανακτήσουν την χαμένη ιδιοκτησία τους.

Οι διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον είναι χάσιμο χρόνου. Το σιωνιστικό καθεστώς έχει δείξει ότι δεν πρόκειται να τηρήσει οποιαδήποτε συμφωνία και δεν κατανοεί καμία άλλη λογική εκτός από τη βία, τόνισε ο Χαμενέι.

Η Ισλαμική Επανάσταση του Ιράν έχει δείξει στήριξη και υποστήριξη για έθνη ή ομάδες που αντιτίθενται και καταπολεμούν το σιωνιστικό καθεστώς.

Οι Παλαιστινιακές Αρχές ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται από όλες τις συμφωνίες με το Ισραήλ σχετικά με την προτεινόμενη προσάρτηση της Δυτικής Όχθης.

Από την Guernica
Από την Guernica

Η επικαιρότητα στο Twitter:

Διαβάστε επίσης »