Ο ουρανός της ελεύθερης Λιβύης, στη Σύρτη και στην Al Jufra, είναι ήδη προστατευμένος!

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), ήδη έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα για την αντιαεροπορική προστασία του εναέριου χώρου της Σύρτης και της Al Jufra, όπου όπως έχουν δηλώσει  οι επικεφαλής της επιχείρησης Ηφαίστειο της Οργής (!) των παραστρατιωτικών μισθοφόρων και πολιτοφυλακών του ισλαμιστή Φαγιέζ Αλ Σάρατζ και του Τ. Ερντογάν,  η επίθεση αναμένεται από ώρα σε ώρα….

Η μεγάλη μάχη. Ο λιβυκός λαός, εναντίον του τουρκικού στρατού κατοχής μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις του προδότη της ίδιας του της χώρας, του Φαγιέζ Αλ Σάρατζ!

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από τον LNA, ήδη στα ανατολικά σύνορα της χώρας, η Αίγυπτος έχει εγκαταστήσει  τα πυραυλικά αντιαεροπορικά συστήματα S-300. Επιπρόσθετα, οι S-300 προστατεύονται από προηγμένα, ρωσικής κατασκευής, συστήματα πυραυλικής άμυνας εδάφους-αέρος μεσαίας εμβέλειας Buk, προκειμένου να προστατευθούν οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις αλλά και οι κατοικημένες περιοχές από τα τουρκικά drones.

Σύμφωνα με την έγκυρη δημοσιογράφο Lindsey Snell, Τούρκοι σύμβουλοι κάνουν δηλώσεις για την επικείμενη μάχη, που δείχνει ποιος είναι ο στόχος των Οθωμανών κατακτητών…η ολοκληρωτική κατάληψη της Λιβύης.

Αξιωματούχος της τουρκικής πολεμικής Αεροπορίας στη Λιβύη, δήλωσε ότι δεν φοβόταν καθόλου: Η Τουρκία θα νικήσει. Πρώτα στη Σύρτη, μετά στη Jufra, στη Βεγγάζη και στο Τομπρούκ. Οι νεκροί μας πάνε στον παράδεισο. Οι δικοί τους νεκροί (εννοεί του νόμιμου εθνικού στρατού της Λιβύης, της Βουλής των Αντιπροσώπων των Χαλίφα Χαφτάρ και Ακίλα Σάλεχ) πηγαίνουν στην κόλαση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δηλώσεις του Muhammad Qanunu των λιβυκών δυνάμεων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας:

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε προς τις πόλεις μας που μας έχουν απαγάγει(!) και να εξαλείψουμε την αδικία για τους γιους της Λιβύης, να διασφαλίσουμε την επιστροφή των εκτοπισμένων πολιτών και να επεκτείνουμε την εξουσία του λιβυκού κράτους σε ολόκληρη τη γη, τη θάλασσα και τον ουρανό μας(!).

Ένα σχόλιο για το νόμιμο λιβυκό κράτος των μισθοφόρων, του ISIS και των παραστρατιωτικών πολιτοφυλακών του Φ.Σάρατζ:

Μετά την ανατροπή και την εξόντωση του Μουαμάρ Καντάφι από τις ιμπεριαλιστικές δολοφονικές δυτικές και ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, στη Σύρτη όπως και σε ολόκληρη σχεδόν τη Λιβύη από τότε επικρατούν οι δυνάμεις του σκότους, του Ισλαμικού Χαλιφάτου της Al Qaida και άλλων τρομοκρατικών παραστρατιωτικών δυνάμεων.

Πολίτες που έντρομοι έφυγαν από την Σύρτη, δηλώνουν σε ξένους δημοσιογράφους, συγκεκριμένα στη Lidney Shell,  ότι με την ανακατάληψη της πόλης από τον Σάρατζ με τη στήριξη του ΝΑΤΟ το 2016, η  άσκηση οποιασδήποτε κριτικής εναντίον του καθεστώτος,  είτε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε σε blogs, σήμαινε αυτόματα την απαγωγή πολιτών και την εξαφάνισή τους, ακόμα και για χρόνια, όχι σε επίσημες φυλακές αλλά σε μυστικές, όπως και σε κέντρα κράτησης φριχτών βασανιστηρίων.

Αυτή είναι η νόμιμη διορισμένη από τη Δύση και ΟΧΙ εκλεγμένη, Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας του δημοκρατικού ηγέτη-μαριονέτα του Ερντογάν, της Δύσης, της Ευρώπης ΚΑΙ της Ελλάδας(!) Φαγιέζ Αλ Σάρατζ.

Μην ξεχνάμε και τις δηλώσεις του Θ. Ντόκου, σύμβουλου Ασφαλείας του Κ. Μητσοτάκη, όπου αναφερόμενος στη Λιβύη, δήλωσε ότι διαλέξαμε λάθος πλευρά και συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι …η ελληνική κυβέρνηση επένδυσε λάθος στην πλευρά του Χάφταρ(!!!).

Έπρεπε και εμείς να στηρίζουμε την Μουσουλμανική Αδελφότητα(!).

Ο εκπρόσωπος τύπου του LNA, της ελεύθερης ανατολικής Λιβύης,  Ahmed Al Mismari, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου:

Η μάχη που πλησιάζει δεν είναι μόνο λιβυκή, θα σηματοδοτήσει την εμπλοκή αραβικών όπως και άλλων ξένων δυνάμεων, γιατί οι τουρκικοί σχεδιασμοί απειλούν την ασφάλεια και την ειρήνη της ευρύτερης περιοχής.

Η κατάληψη της Al Jufra, της Σύρτης και τελικά ολόκληρης της Λιβύης από την Τουρκία, σηματοδοτεί την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της Αιγύπτου, καθώς υπάρχουν πυρήνες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας οι οποίοι είναι προσωρινά ανενεργοί στη χώρα, ενώ στη συνέχεια, θα υπάρξει διείσδυση τρομοκρατών-τζιχαντιστών στο αιγυπτιακό έδαφος που θα έχει ως συνέπεια απρόβλεπτες, πολιτικά, συνέπειες.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσσι, κατά την διάρκεια της ομιλίας του πριν την έναρξη της τελευταίας σειράς ασκήσεων, με την ονομασία Hasm 2020, του αιγυπτιακού στρατού στα σύνορα με τη Λιβύη, μεταξύ άλλων δήλωσε:

Μπορεί να υπάρξουν εκτός αιγυπτιακού εδάφους στρατιωτικές αποστολές, εάν απαιτείται… η οποιαδήποτε άμεση στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, ήδη έχει αποκτήσει διεθνή νομιμοποίηση.

Η νομιμότητα της αιγυπτιακής στρατιωτικής επέμβασης πιστοποιείται, σύμφωνα με λιβυκά ΜΜΕ και από τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας Εξωτερικών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας, Vladimir Dzhabarov.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος αξιωματούχος τόνισε: ..οπωσδήποτε υπάρχει αναγκαιότητα ενδο-λιβυκών διαπραγματεύσεων για τη διευθέτηση της κρίσης, αλλά αν ο αιγυπτιακός στρατός βοηθήσει τη Λιβύη στην αποκατάσταση του κράτους, θα ήταν καλό.

Και συνέχισε λέγοντας ότι όπως ο αιγυπτιακός στρατός  βοήθησε στην αποκατάσταση του κράτους της της χώρας του, μετά την ανατροπή του Mohamed Morsi, όπου διαπιστωνουμε, πλέον, ότι η χώρα αναπτύσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς…. η Αίγυπτος πραγματικά ανησυχεί για την πολιτική αποσταθεροποίηση στη Λιβύη.

Ο LNA, η ελεύθερη ανατολική Λιβύη, πραγματική σύμμαχος της Ελλάδας, θα υπερασπιστεί μέχρι θανάτου τον λιβυκό λαό και την εδαφική επικράτεια της χώρας του ενάντια στους Τούρκους κατακτητές.

*Με πληροφορίες από ΜΜΕ Λιβύης, Μέσης Ανατολής και άρθρο της Lidney Shell στην ιστοσελίδα ahvalnews.com 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ – ειδήσεις από την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης »