Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, 01:45, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει στον ANT1 το ντοκιμαντέρ με τίτλο Αυτοί που Ζουν για το Χιόνι.
Το VICE ταξίδεψε στα Καλάβρυτα, λίγο πριν κλείσουν τα χιονοδρομικά κέντρα λόγω Κορονοϊού, για να γνωρίσει τους ανθρώπους που ασχολούνται -είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά- με αθλήματα στο βουνό. Τα χιονοδρομικά κέντρα στα ελληνικά βουνά ξεπερνούν τα 20 και δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν να ρίξει το πρώτο χιόνι για να πάρουν τον εξοπλισμό τους και να ανέβουν στις πίστες.

Η Μαριλύ Ανδριοπούλου συνάντησε τον πρωταθλητή σε θαλάσσια και χειμερινά σπορ, Νικόλα Πλυτά, αθλητές και δασκάλους στο χιονοδρομικό αλλά και τους διοργανωτές ενός 2ήμερου event με εντυπωσιακά άλματα, Θέμη Λαμπρίδη, Σπύρο Μπάντιο και Άλεξ Παπαπασχάλη, που έφτιαξαν μόνοι τους μία πίστα για να διαγωνιστούν οι συμμετέχοντες της διοργάνωσης. Επίσης, ακολούθησε μία παρέα στο σημείο που κατασκήνωσε λίγο έξω από τα Καλάβρυτα και μίλησαν για τον βιώσιμο τουρισμό και τους λόγους που προτιμούν να μένουν στη φύση.

Τέλος, συνάντησε τον υπεύθυνο του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων Νίκο Αρμπή, τον πιστέρ Βασίλη Μαγκλάρα, αρμόδιο για την ασφάλεια των χιονοδρόμων, και τον υπεύθυνο του ειδικά διαμορφωμένου πάρκου για άλματα Αντώνη Δαυίδ, και μίλησαν για τη λειτουργία του χιονοδρομικού.

Η Μαριλύ Ανδριοπούλου επισκέφθηκε το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, με αφορμή ένα διήμερο event που διοργάνωσε μία ομάδα που ασχολείται ενεργά με τα χειμερινά σπορ, και συζητάει με τον πιστέρ Βασίλη Μαγκλάρα σχετικά με την ασφάλεια των χιονοδρόμων.

Ο Σπύρος Μπάντιος και ο Θέμης Λαμπρίδης μιλούν για το The Thing About Greece, μία ομάδα ανθρώπων που διοργανώνουν διάφορες δράσεις με στόχο να αναδείξουν τον φυσικό πλούτο της Ελλάδας, τον βιώσιμο τουρισμό και την οικολογική συνείδηση.

Ο Άλεξ Παπαπασχάλης, ιδρυτής μιας διαδικτυακής σελίδας ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν στα χειμερινά σπορ στην Ελλάδα, εξηγεί την ιστορία του banked slalom, που αρχικά ήταν διαγωνισμός μόνο για snowboarders.

Ο Νικόλας Πλυτάς, πρωταθλητής με διακρίσεις σε θαλάσσιο σκι, wakeboarding, surfing αλλά και snowboarding, συμμετέχει στο διαγωνιστικό κομμάτι του event στο χιονοδρομικό και κάνει εντυπωσιακά άλματα.

Η Νίκη Τζίμα είναι λάτρης της φύσης, η οικογένειά της έχει ένα καταφύγιο στον Σμόλικα και μιλάει για τη διαβίωση στο βουνό.

VICE SPECIALS – Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, 01:45, στον ΑΝΤ1.

Παρουσιάστρια / Παραγωγός: Μαριλύ Ανδριοπούλου
Οπερατέρ: Laurent Laughlin, Γιώργος Γιαννακόπουλος
Βοηθός Οπερατέρ: Νίκος Κόλλιας
Ηχολήπτης: Άρης Παυλίδης
Μοντέζ: Μαρία Κουνάβη, Γωγώ Μπεμπέλου

Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ VICE Specials εδώ: https://video.vice.com/gr/show/vice-greece-specials

ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Διαβάστε επίσης »