Τένις

Τζόκοβιτς: Επιστρέφει σε δομή φιλοξενίας μεταναστών μέχρι να βγει η απόφαση - Τι αποφάσισε ο δικαστής

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα μπει ξανά υπό επιτήρηση σε ξενοδοχείο για μετανάστες μέχρι να βγει η τελική απόφαση για τη βίζα του.

Τζόκοβιτς: Μπαίνει πάλι σε

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είδε σήμερα να του ακυρώνεται εκ νέου η βίζα παραμονής του στην Αυστραλία με τον ίδιο και την δικηγορική ομάδα του να δρουν άμεσα και να ασκούν έφεση.

Ο Τζόκοβιτς βρίσκεται αυτή τη στιγμή με τους δικηγόρους του. Ωστόσο, αύριο θα οδηγηθεί στο Υπουργείο Μετανάστευσης ή σε κάποιο άλλο συμφωνηθέν μέρος (υπό τον φόβο επεισοδίων) για να καταθέσει. Στη συνέχεια όμως θα μπει ξανά σε επιτήρηση σε κάποιο ξενοδοχείο για μετανάστες.

Στη ακροαματική διαδικασία που ακολούθησε στη συνέχεια της σημερινής απόφασης ανάμεσα στους δικηγόρους του Τζόκοβιτς και τον δικαστή Κέλλυ ο οποίος ήταν αυτός ο οποίος δικαίωσε τον Νόλε αρχικά για τη βίζα του αποφασίστηκε η υπόθεση να μεταφερθεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο. Αυτό ήταν κάτι που ζητούσε η πλευρά του Σέρβου τενίστα εξ αρχής.

Οι δικηγόροι του τενίστα από την άλλη κατηγόρησαν ανοιχτά τη Κυβέρνηση της Αυστραλίας και τον Άλεξ Χοκ πως οι ενέργειές τους και οι αποφάσεις τους έχουν στόχο αυτούς που είναι κατά του εμβολίου και δεν έχουν σχέση με τον πελάτη τους.

Όσον αφορά το τι αποφάσισε ο δικαστής, αποφασίστηκε πως πρέπει να παραβρεθεί στην ακροαματική διαδικασία που θα γίνει και ότι δεν πρέπει να προχωρήσουν οι αρχές σε απέλαση του μέχρι να γίνουν αυτά. Ο δικαστής ζήτησε την συνεχή επικοινωνία των 2 πλευρών.

Ο Τζόκοβιτς θα παραστεί σε συνέντευξη στις 8 το πρωί του Σαββάτου παρουσία των αξιωματούχων του Μεταναστεύσεων και στη συνέχεια θα εποπτεύεται από αξιωματικούς της Συνοριακής Δύναμης από τις 10 το πρωί έως τις 14:00 το Σάββατο στα γραφεία των δικηγόρων του πριν μεταφερθεί στο ξενοδοχείο κράτησης μεταναστών.

Μετά το τέλος της διαδικασίας εκδίκασης της υπόθεσης μπορεί να συνεχίσει να κρατείται από τις 9 το πρωί της Κυριακής 16 Ιανουαρίου, στα γραφεία των δικηγόρων του κατά την διαδικασία της εκδίκασης της υπόθεσης.

Η συμμετοχή του στο Australian Open θα κριθεί μέχρι την τελευταία στιγμή με το πρώτο του προγραμματισμένο αγώνα να είναι για τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου.

O Τζόκοβιτς, ο οποίος έχει κάνει τεράστιες δωρεές για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού, συνεχίζει να βρίσκεται στο στόχαστρο ως «ψεκασμένος» δίνοντας τον αγώνα του με θάρρος κόντρα στο παγκόσμιο σύστημα και τον πολιτικό φασισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την sportime

Διαβάστε επίσης »