Τζέιμς Μποντ: Ο Βρετανός πράκτορας 007 κλείνει το μάτι στο... ροζ | james bond

Ο Ντάνιελ Κρεγκ αποχαιρέτισε το ρόλο του Τζέιμς Μποντ με πάταγο. Ο Βρετανός ηθοποιός εμφανίστηκε στην πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας «No Time to Die» στο Λονδίνο φορώντας ένα σακάκι σε ένα ζεστό ροζ χρώμα, σε πλήρη αντίθεση με το κλασσικό σμόκιν που όλοι περίμεναν τόσο από τον κινηματογραφικό του χαρακτήρα όσο και από τον ίδιο.

Τζέιμς Μποντ: Ο Βρετανός

Όπως σχολίασε ο Guardian, το να αφαιρείς από τον Τζέιμς Μποντ, την πιο αρρενωπή φιγούρα του Ηνωμένου Βασιλείου, το μαύρο σμόκιν και να το αντικαθιστάς με ένα απλό σακάκι σε ένα χρώμα που έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο με τη θηλυκότητα δεν είναι απλά μια πράξη ανατροπής, αλλά σαμποτάζ.

«Οι προηγούμενες εμφανίσεις του Ντάνιελ Κρέγκ στο κόκκινο χαλί ήταν ταιριαστές με τον σοβαρό χαρακτήρα που υποδυόταν», αναφέρει ο καθηγητής Άντριου Γκρόβς, διευθυντής του Menswear Archive του πανεπιστημίου του Westminster. «Η επιλογή του Κρέγκ να φορέσει ένα σακάκι σταυρωτό, και όχι μονόκουμπο, αποτελεί την πρώτη αποστασιοποίηση του κινηματογραφικού Μποντ από το κλασσικό στυλ του». «Το ροζ χρώμα αποκαλύπτει για τον ίδιο τον ηθοποιό ότι θέλει από τούδε και στο εξής οι θεατές να τον βλέπουν σαν έναν οποιοδήποτε άλλο Βρετανό ηθοποιό και όχι σαν τον διάσημο ρόλο του», καταλήγει ο ίδιος.

Η αλήθεια είναι το ροζ κουστούμι είναι φέτος μεγάλη τάση αφού φορέθηκε από τον Τζέικ Τζίλενχαλ στα βραβεία Τόνι και τον Τίμοθι Σαλαμέ στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Συνάδει άλλωστε με το πνεύμα της εποχής, όπου τα όρια ανάμεσα στο ανδρικό και στο θηλυκό είναι περισσότερο θολά από ποτέ. Όσον αφορά συγκεκριμένα τον Τζέιμς Μποντ, που προσπαθεί και εκείνος με τη σειρά του να εξελιχθεί, αφού εγκατέλειψε το κάπνισμα και το φλερτ με τις πολλές γυναίκες για μια περισσότερο αθλητική παρουσία με βάθος συναισθημάτων, η μεγάλη συζήτηση για το αν ο επόμενος 007 πρέπει να είναι μαύρος ή ακόμα και γυναίκα έχει ανοίξει εδώ και καιρό….

Πηγή: theguardian.com

Διαβάστε επίσης »