Τραυματισμοί και επεισόδια σημειώθηκαν σε μεγάλη διαδήλωση κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό στην Πράγα της Τσεχίας. Στη διαδήλωση συμμετείχαν αρκετές χιλιάδες πολίτες. 

Τσεχία: Ξεσηκώθηκαν οι πολίτες κατά των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό – Τραυματισμοί και επεισόδια – Διέλυσαν την διαδήλωση με δακρυγόνα

Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και νερό υπό πίεση για να διαλύσει τη διαδήλωση, στην οποία μετείχαν και χούλιγκανς, ενώ ζητούσαν την παραίτηση του υπουργού Υγείας Ρομάν Πρίμουλα.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν πολύ μεγαλύτερος απ’ όσο επιτρέπεται.

«Διαδηλωτές επιτέθηκαν στην αστυνομία χωρίς κανέναν λόγο», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της Πράγας, Τόμας Λερτς, ενώ ένας άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος επέρριψε την ευθύνη στους χούλιγκαν.

Περίπου 20 αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Η υπηρεσία αντιμετώπισης επειγόντων ανέφερε μέσω του Twitter ότι παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε εννέα ανθρώπους και άλλοι τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Πριν από τη συγκέντρωση αστυνομικοί συνέλαβαν 50 πρόσωπα και κατάσχεσαν διάφορα αντικείμενα, όπως πυροτεχνήματα, γκλομπ, σιδηροδροθιές και όπλα.

Ο υπουργός Υγείας «δεν δέχεται αντιρρήσεις. Πώς τολμάει. Σε ποιον νομίζει ότι μιλάει; Δεν είμαστε πρόβατα, είμαστε φυσιολογικοί άνθρωποι», είπε μια διαδηλώτρια μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Πρίμουλα κατηγόρησε τους διαδηλωτές ότι επιβαρύνουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. «Ως αποτέλεσμα (σ.σ. της συγκέντρωσης), υποθέτω ότι θα έχουμε εκατοντάδες νέα κρούσματα», είπε.

Σχετικό νέο:

Αυτοκτονία ιδιοκτήτη γηροκομείου: Η Καινούργιου αποκάλυψε την άγνωστη σχέση που είχε με τον Καμπανάρο

Η αυτοκτονία του ιδιοκτήτη γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο λόγω του κορονοϊού πάγωσε την κοινή γνώμη.

 

 

Τον 41χρονο αυτόχειρα γνώριζε η Κατερίνα Καινούργιου που μέσα από την εκπομπή της είπε δύο λόγια.

 

«Εδώ και δυο εβδομάδες έχω ένα προσωπικό θέμα με τον άντρα της γιαγιάς μου και μιλούσαμε συνέχεια με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Μου εξηγούσε τα πάντα για τα γηροκομεία να με βοηθήσει. Μέχρι προχθές ανταλλάσσαμε μηνύματα, με ρώταγε τι έγινε τελικά. Πολύ γλυκός άνθρωπος. Ζούσε για αυτό, για να βοηθάει ηλικιωμένους ανθρώπους».

 

 

Πληροφορίες από nassosblog

Η επικαιρότητα στο Twitter:

Διαβάστε επίσης »