Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης καλεσμένος στο “Πρωινό” μίλησε για το θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο από τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου.

 

Τσαλταμπάσης για καταγγελίες ηθοποιών:

 

«Είναι λυτρωτικό για αυτούς που το κάνουν και είμαι μαζί τους. Ελπίζω σε ένα καλύτερο μέλλον. Ας είναι στην αρχή και από τον φόβο κάποιων να μην το κάνουν κάποια πράγματα αλλά ευχή μου είναι να γίνει συνείδηση κάποια στιγμή. Αν συμβεί αυτό, θα ζούμε καλύτερα.

Σοκαρίστηκα λίγο, έχω ακούσει για εκρηκτικές συμπεριφορές και εγώ στην αρχή της καριέρας μου τις έχω ζήσει. Στις σχολές λένε ότι ο σκηνοθέτης μπορεί να έχει έναν τρόπο περίεργο και εμείς πρέπει να το δεχτούμε.

 

 

Ας πούμε κάποιος μπορεί να ξεχάσει μια ατάκα και να φύγει ένα τραπέζι ή φωνές. Μου ‘χει συμβεί σε πολύ μικρό βαθμό γιατί ανακάλυψα τι με εκφράζει και πήγαινα σε τέτοιες δουλειές. Έχω συνεργαστεί στις αρχές μου με ονόματα που καταγγέλλονται τώρα. Είναι μικρός ο χώρος μας οπότε όλοι έχουμε βρεθεί.

 

 

Εγώ προτιμώ την ηρεμία και την ψυχραιμία στα πράγματα και αυτό με ώθησε να ψάχνω δουλειές που θα είμαι ήρεμος. Στην αρχή ήταν σαν να είχε μπει στο κεφάλι μας ότι αυτό είναι φυσιολογικό. Δεν είχα ακούσει κάτι από τις κοπέλες που έχουν κάνει καταγγελίες. Εγώ έγινα γρήγορα δημοφιλής και όταν είσαι δημοφιλής κατά κάποιον τρόπο προστατεύεσαι. Πιστεύω ότι σε μένα πολλά πράγματα δεν ήρθαν στα αυτιά μου γιατί είμαι ένας ηθοποιός που θέλω τη μοναξιά μου. Έχω δει εκρηκτική συμπεριφορά, τώρα θα την έλεγα μεμπτή αλλά τότε έλεγα ότι είναι στα πλαίσια της σκηνοθεσίας. Με έναν τρόπο το αποδεχόμασταν, όμως εμένα στο ένστικτό μου κάτι μου

έλεγε.

 

 

 

Το ότι έχει συμβεί μαζικά είναι μια επανάσταση και μπορεί να φέρει και αλλαγές στη νομοθεσία. Εγώ έχω απορρίψει έναν καλλιτέχνη γιατί έχω μάθει κάτι για την προσωπική του ζωή ή για τα πολιτικά του πιστεύω, που είναι πολύ ακραία. Οι θύτες ήδη τιμωρούνται. Να μην φοβόμαστε και να βγαίνουμε να μιλάμε».

 

Όταν του επισημάνθηκε πως με κάποια πρόσωπα από αυτά που πρωταγωνιστούν τώρα στις καταγγελίες έχει συνεργαστεί και ο ίδιος, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης απάντησε ως εξής:

«Συνεργάστηκα στις αρκετά αρχές μου. Δεν θέλω να πω γιατί δεν συνεργάστηκα ξανά με συγκεκριμένο άνθρωπο. Προτιμώ την ηρεμία, την ψυχραιμία και αυτό με ώθησε να αρχίσω να ψάχνομαι σε δουλειές που θα ήμουν ήρεμος».

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διαβάστε επίσης »