Τόλης Λελεκίδης
• 20/10/2021 – 08:10

Τριήμερο δράσης για τους αγώνες Βουνού

Η πρώτη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βουνού θα διεξαχθεί 1-3 Ιουλίου στο Ελ Πάσο της Ισπανίας.

Τριήμερο δράσης για τους

Νέα μορφή αποκτούν από το 2022 οι αγώνες βουνού, που θα γίνονται σε τρεις ημέρες και τους οποίους διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου.

Όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια του Κογκρέσου της ΕΑ στη Λοζάνη, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βουνού μετατρέπεται σε τριήμερη γιορτή με ποικιλία αγωνισμάτων και μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από την Ευρώπη.

Η πρώτη διοργάνωση θα διεξαχθεί 1-3 Ιουλίου του 2022 στο Ελ Πάσο της Ισπανίας και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αγώνες τόσο Ανδρών-Γυναικών όσο και Κ20.

Την πρώτη ημέρα των αγώνων θα γίνει ο αγώνας Βουνού απόστασης 5-6χλμ. για τους Κ20 και 6-8χλμ. για τους Άνδρες/Γυναίκες. Τη δεύτερη ημέρα θα διεξαχθεί ο αγώνας «trail running», που θα αφορά μόνο στη μεγάλη κατηγορία (45-60χλμ.), ενώ το τριήμερο θα ολοκληρώνεται με αγώνα up and downhill 5-6χλμ. για την κατηγορία Κ20 και 12-18χλμ. για τους Άνδρες/Γυναίκες.

Στόχος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είναι να τονώσει το ενδιαφέρον αθλητών και αθλητριών, που επικεντρώνουν την προσοχή στους στις διοργανώσεις Βουνού.

Στο πρόγραμμα θα υπάρχουν αποστάσεις και μαζικού χαρακτήρα.

Athletics - TrackΔιαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο

Σύμφωνα με πληροφορίες από την sportime

Διαβάστε επίσης »