Όσο περνάνε οι ώρες, η τραγωδία στην Εύβοια παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε πέντε, ενώ υπάρχουν και δύο αγνοούμενοι.

 

 

 

 

  • Ο κ. Χαρδαλιάς που βρέθηκε στο δημαρχείο Βασιλικών, ερωτηθείς σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων, επιβεβαιώσε τους ήδη γνωστούς τέσσερις νεκρούς προσθέτοντας ότι υπάρχει ένα ακόμη θύμα, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

 

 

 

 


Παράλληλα, πέραν του 72χρονου αγνοούμενου στο Λευκαντί της Χαλκίδας, έκανε λόγο και για δεύτερο αγνοούμενος, χωρίς επίσης να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε, ότι είναι μια δύσκολη μέρα μετά από μια δύσκολη νύχτα και αναφέρθηκε στη μεγάλη μάχη που έδωσαν οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού κάτω από δύσκολες συνθήκες. Όπως δε επισήμανε βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα για τα οποία χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές που να μπορούν να τα αντιμετωπίσουν.

Ερωτηθείς σχετικά με την ενεργοποίηση της γραμμής έκτακτης ανάγκης 112 για την ενημέρωση του πληθυσμού, ο κ. Χαρδαλιάς υποστήριξε, ότι σωστά δεν ενεργοποιήθηκε, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι αν ενεργοποιούνταν, θα είχαμε εκατόμβη νεκρών. Εξήγησε δε, ότι σε συνθήκες πλημμυρών, το να επιχειρούσαν μαζικά οι κάτοικοι να απομακρυνθούν από την περιοχή, ενδεχομένως να προκαλούσε ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία.

Πληροφορίες από nassosblog

Η επικαιρότητα στο Twitter:

Διαβάστε επίσης »