Επιμένουν στις ιστορίες τους ότι εντόπισαν ένα ελληνικό υποβρύχιο Type 214 την ώρα που αυτό έπλεε σε βάθος περισκοπίου.

«Αποδεικνύεται ότι τα ελληνικά υποβρύχια δεν είναι αόρατα», λένε οι Τούρκοι και πιο συγκεκριμένα ο αντιναύαρχος ε.α. Cem Gürdeniz.

Τούρκος αντιναύαρχος για τα ελληνικά υποβρύχια: Τα παρακολουθούμε συνεχώς από τη στιγμή που θα φύγουν από τους ναυστάθμους τους

«Θα ήταν “αόρατα” εάν ήταν πυρηνοκίνητα», αναφέρει ο Τούρκος αντιναύαρχος.

«Η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να παρακολουθεί τις δραστηριότητες του Ελληνικού Ναυτικού 24 ώρες το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα με τα UAV της. Οι ισχυρισμοί των Ελλήνων για υποβρύχια “φαντάσματα” και “αόρατα” αποδείχθηκαν κενοί περιεχομένου.

Δεν πρόκειται για πυρηνοκίνητα υποβρύχια. Εντάξει αν η Ελλάδα είχε τέτοια θα μπορούσε να μιλήσει για “αόρατα” υποβρύχια. Τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια μπορούν να βρίσκονται σε κατάδυση όσο καιρό επιθυμούν και το μόνο πρόβλημα είναι τα εφόδια για το πλήρωμα και έτσι εντοπίζονται πολύ δύσκολα.

Εδώ όμως μιλάμε για συμβατικά υποβρύχια. Παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούν πρόωση τύπου ΑΙΡ δεν μπορούν να μένουν σε κατάδυση για  απεριόριστο χρόνο. Πρέπει να ανεφοδιαστούν.

Για αυτό το λόγο το τουρκικό Ναυτικό παρακολουθεί συνεχώς τα ελληνικά υποβρύχια από τη στιγμή που θα εγκαταλείψουν τους ναυστάθμους τους. Η φωτογραφία αυτή ήταν μεγάλη επιτυχία», είπε ο Gürdeniz.

Σχετικό νέο:

Έγκαυμα: Τι να κάνετε πριν ξεκινήσετε για το νοσοκομείο

Είναι κοινό μυστικό μεταξύ των πληρωμάτων των περισσότερων ασθενοφόρων Πρώτων Βοηθειών για περιπτώσεις θερμικού εγκαύματος στο δέρμα.

Ένα από τα πιο απλά υλικά που υπάρχει στο ντουλάπι κάθε κουζίνας και μπορεί να περιορίσει την βλάβη στην επιδερμίδα σας μέχρι να φτάσετε στο νοσοκομείο είναι η πλαστική μεμβράνη που χρησιμοποιούμε για τα τρόφιμα.

Η επικάλυψη με πλαστική μεμβράνη μιας πληγής από θερμικό έγκαυμα μειώνει τον πόνο, την μόλυνση του τραύματος, και τις απώλειες υγρών. Επιπλέον, είναι φθηνό, ευρέως διαθέσιμο, μη τοξικό, και διαφανές, πράγμα που επιτρέπει την παρακολούθηση της πληγής χωρίς την αφαίρεση επιδέσμου.

Η πλαστική μεμβράνη χρησιμοποιείται για θερμικά εγκαύματα, αλλά όχι για επιφανειακά ή χημικά εγκαύματα.

Εφαρμόστε ένα μόνο στρώμα μεμβράνης απευθείας στην επιφάνεια του τραύματος χωρίς αλοιφή ή κάποιον άλλο επίδεσμο κάτω από το πλαστικό και στη συνέχεια στερεώστε τη χαλαρά με γάζα-ρολό, όσο χρειάζεται.

Αυτή η κίνηση θα σας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό μέχρι να φτάσετε στο νοσοκομείο, αφού περιορίζει στο ελάχιστο την πιθανότητα μόλυνσης από βακτήρια επάνω στην πληγή.

Επειδή η πλαστική μεμβράνη εκτίθεται κατά την κατασκευή της σε θερμοκρασίες άνω των 150° C, είναι ένα αποστειρωμένο υλικό, ενώ ο χειρισμός της κατά την συσκευασία της γίνεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε υπάρχει ελάχιστη πιθανότητα για μόλυνση όταν πλέον την ξετυλίξετε για χρήση.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Η επικαιρότητα στο Twitter:

Διαβάστε επίσης »