«Βαπτίζεται ο δούλος του Θεού, Παναγιώτης – Αντώνιος». Το μωράκι του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και της συζύγου του Τζένης Μπαλατσινού θα βαφτιστεί αυτό το Σαββατοκύριακο στο παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου, στη γυναικεία μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Πάτμο, όπου το είχε τάξει η μαμά του.
Αλλωστε, ο μικρούλης, που γεννήθηκε τα περασμένα Χριστούγεννα, και η μητέρα του πέρασαν δύσκολα, καθώς ο τοκετός ήταν πολύ απαιτητικός. Τελικά όμως όλα πήγαν καλά, γι’ αυτό η Τζένη Μπαλατσινού θέλησε να ευχαριστήσει τον φύλακα άγιό της, που τη βοήθησε να γεννήσει -παρά τις δυσκολίες- ένα υγιές παιδάκι. Το όνομα του Κικίλια τζούνιορ θα είναι Παναγιώτης (από τον πατέρα του Βασίλη Κικίλια) και Αντώνιος (από το ομώνυμο παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου, στο μοναστήρι).
Η βάφτιση του μπόμπιρα (θα γίνει από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Σύρου Κύριο Δωρόθεο, ο οποίος συνδέεται με βαθιά φιλία με τους Κικίλια – Μπαλατσινού) θα είναι το γεγονός του Σαββατοκύριακου στο νησί της Πάτμου.
Προετοιμασία
Η Τζένη βρίσκεται ήδη στο νησί για την προετοιμασία της βάφτισης, ενώ ο υπουργός θα φτάσει στο νησί σήμερα και στο μυστήριο θα παρευρεθούν οι γονείς του υπουργού αλλά και συγγενείς της Τζένης!
Λόγω των μέτρων της πανδημίας αλλά και για την προστασία των προσωπικών τους στιγμών, η οικογένεια του υπουργού ζήτησε να μην παραστούν καθόλου τα ΜΜΕ. Μάλιστα έστειλαν και επιστολή, στην οποία αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα του μυστηρίου της βάφτισης του γιου μας, καθώς και την απόφασή μας να μην επιτραπεί η παρουσία εκπροσώπων των ΜΜΕ, φωτογράφων κ.τλ., καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ούτε στην εκκλησία ούτε σε άλλο χώρο στο πλαίσιο της βάπτισης ή συνδεόμενο με τη βάπτιση, ώστε να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε συνωστισμός και να τηρηθούν πλήρως οι υγειονομικές οδηγίες και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας».
Να σημειωθεί ότι οι καλεσμένοι τους θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι και το ζευγάρι ζήτησε από τους προσκεκλημένους, αντί δώρου, να κάνει δωρεά στο όνομα του μικρού για την κάλυψη αναγκών της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού».

Πληροφοριες από espresso

Το τάμα της Τζένης

Αναδημοσίευση άρθορυ από το nassosblog

Διαβάστε επίσης »