Ο Βασιλιάς πάλεψε με νύχια και με δόντια μα οι πληγές του είναι καυτερές και βαθιές. Η σταθερή πύρινη φλόγα του, του ξέφυγε από τον έλεγχο και θέριεψε και αγρίεψε και λαμπάδιασε την πλάση.

Θλιμμένα τα φετινά γενέθλια των Λεόντων γεμάτα καπνό και στάχτη που αιωρείται, που τρυπώνει βαθιά στα ρουθούνια, που εισχωρεί στα πνευμόνια, που κάθεται στην καρδιά και τη μαυρίζει.

Το πρόσωπο του Βασιλιά…

Σκληρός ο φετινός καιρός της Φωτιάς των Λεόντων με τη σύνοδο Ερμή, Ηλίου σε Ταυ τετράγωνο με τον Κρόνο στον Υδροχόο και τον Ουρανό στον Ταύρο. Και ο Ήλιος της Ελλάδας μας στη μέση να χτυπιέται αλύπητα όπως το 2007…. όπως το 2018… όπως τώρα.

Μα οι Λέοντες είναι φτιαγμένοι για χαρά, για έρωτα, για παιχνίδι. Χρόνια σας πολλά Λέοντες μου, μεγαλόκαρδα παιδιά του Ήλιου, του λαμπερού σας κυβερνήτη.

Το φως του τώρα έχει χαθεί από τα παχιά, σταχτιά σύννεφα της λάβρας, των χαμένων κόπων, των χαμένων ονείρων, της αγωνίας των μικρών αργιμιών να γλυτώσουν από την κόλαση.

Θα τα θυμόσαστε για πάντα αυτά τα γενέθλια σας οι γεννημένοι τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, θα θυμόσαστε τον Ήλιο που τσουρούφλιζε τη γη κρυμμένος μέσα στα σύννεφα των αποκαϊδιών…

Ο Ήλιος, ο λατρεμένος ζωοδότης , το κέντρο του δικού μας Σύμπαντος και γύρω του να κυνηγιούνται αέναα οι πλανήτες, και γύρω του να τριγυρνούν ατέρμονα τα Ηλιοστάσια, οι Ισημερίες, οι Εποχές, και όλα να αποκτούν νόημα και οντότητα και συμμετρία!

Ο Βασιλιάς Ρα των αρχαίων Αιγυπτίων.

Ο Φαέθων με το πύρινο άρμα στην Ελληνική μας μυθολογία.

Ο προφήτης Ηλίας, ο Ηλιάτορας, φύλακας των βουνοκορφών που κάθε ξημέρωμα καλημερίζει τον κόσμο.

Αυτός είναι ο πλανήτης που κυβερνά το πιο καλοκαιρινό, το πιο φωτεινό ζώδιο από όλα!

Εκεί, μέσα στην καρδιά του θέρους, τότε που η πλάση γίνεται κίτρινη και χρυσή και τα μάτια χαίρονται και πονούν συνάμα από το τόσο φως.

Τότε που ο Ήλιος βρίσκεται στην απόλυτη δύναμή του.

Τότε που οι πύρινες ακτίνες του ψήνουν το χώμα.

Τότε που ο λίβας φυσάει καυτός και στεγνώνει την πλάση.

Τότε που γεννιούνται τα Λιοντάρια!

Ακριβώς εκεί, μέσα στην καρδιά του Βασιλιά Ήλιου κατοικεί το βασιλικότερο ζώδιο από όλα, ένα ζώδιο με μια καρδιά απόλυτη και παιδική, σταθερή και πύρινη , το Λιοντάρι!

1ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ 22 Ιουλίου – 1 Αυγούστου

Τα φετινά σας γενέθλια ξεκίνησαν με τον Ήλιο να κυνηγά τη δύσκολη αντίθεση του με τον Κρόνο και να θέτει τις βάσεις για όλα όσα ακολούθησαν το επόμενο διάστημα, αλλά και με την Αφροδίτη στην Παρθένο σε μια αντίθεση ακριβείας με το Δία στους Ιχθύες. Μια όψη μοναδική, κάτω από τις φτερούγες της προστασίας του τυχερού απλανή Αστέρα του Ρήγουλου.

Οι γεννημένοι στις 24 Ιουλίου πήρατε προίκα στη Γενέθλια Επιστροφή σας μια Πανσέληνο που θα σας βάλει σε αντιπαραθέσεις, διεκδικήσεις και εντάσεις ιδιαιτέρως στα θέματα που αφορούν τις σχέσεις σας.

SOS για τους γεννημένους 29 και 30 Ιουλίου, με την αντίθεση του Άρη / Δία στο δικό σας ερωτικό μα ανατρεπτικό ζωδιακό άξονα. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα αδικαιολόγητα ρίσκα και τις άσκοπες κινήσεις εντυπωσιασμού.

Η αστρολόγος Βάσια Μαυράκη
Η αστρολόγος Βάσια Μαυράκη

2ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ 2 – 11 Αυγούστου

Τα δικά σας γενέθλια είναι τα πιο προκλητικά Λέοντες του δεύτερου δεκαημέρου, καθώς ο Κρόνος και ο Ουρανός στα τετράγωνά τους εξαντλούν όλη τους τη σκληρότητα στο δικό σας Ήλιο.

Προσεκτικά οι γεννημένοι 3 και 4 Αυγούστου με τη συμμετοχή που Ερμή από το δικό σας ζώδιο στο Ταυ τετράγωνο των Μεγάλων. Επικοινωνιακά αδιέξοδα, απρόσμενα γεγονότα, πιθανά ατυχήματα με παιδιά και ζώα. Δώστε μεγαλύτερη σημασία και προσοχή σε αυτά που σας λένε οι άλλοι, παρά σε αυτά που εσείς θέλετε να πείτε, γιατί η επικοινωνία θα δυσκολέψει τις ημέρες αυτές.

SOS οι γεννημένοι 6 Αυγούστου με το ανατρεπτικό τετράγωνο Ήλιου / Ουρανού να σας συνοδεύει μέχρι και τα επόμενα γενέθλια σας. Απρόοπτα γεγονότα, απότομες και ξαφνικές αλλαγές αλλά και αιφνιδιαστικές ενέργειες. Ίσως προκύψουν ξαφνικά θέματα υγείας κυρίως σε ανδρικά πρόσωπα του οικογενειακού σας περιβάλλοντος.

Μια Νέα Σελήνη θα πάρουν στις αποσκευές της Γενέθλιας Επιστροφής τους, οι Λέοντες 8 και 9 Αυγούστου, γεμάτες με νέα αισιόδοξα ξεκινήματα, νέους έρωτες, αλλά και σημαντικές αποφάσεις ζωής.

3ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ 12- 22 Αυγούστου

Είστε οι πιο ευνοημένοι από όλους, ελλείψει του κινδύνου των τετραγώνων Ουρανού / Κρόνου και με την Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα να σας υπόσχεται ημέρες καλοκαιρινές ερωτικές, γεμάτες πάθος. Δε θα σας λείψουν οι εξομολογήσεις εκ βαθέων, αλλά και οι σημαντικές οικονομικές ευκαιρίες για επενδύσεις.

Οι γεννημένοι 18 και 19 Αυγούστου θα είστε γεμάτοι δυναμικότητα και ζωντάνια, αποφασιστικότητα και τόλμη. Η Γενέθλια Χρονιά σας θα αποδειχθεί εξαιρετική για συμφωνίες, οικονομικές επενδύσεις και επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα.

Το τελευταίο ολόγιομο Φεγγάρι του καλοκαιριού δώρο για τους γεννημένους στις 22 Αυγούστου. Η Πανσέληνος του Υδροχόου θα σας συνοδέψει σε αυτή στη Γενέθλια Επιστροφή σας και θα σας βάλει σε διάθεση εντάσεων και αντιπαραθέσεων. Θα είναι μια χρονιά σημαντικών αποφάσεων και σημαντικών απομακρύνσεων η φετινή!

Η Φωτιά του Λιονταριού είναι σταθερή και όταν αρχίσει να καίει δε θα σταματήσει αν δεν αφανίσει όλα τα σπαρτά. Δε θα σταματήσει αν δεν χορτάσει την πείνα της με κάθε τρυφερό κλαδί που θα συναντήσει στο διάβα της. Είναι η ίδια η ανήλικη φλόγα που χάρισε ο Προμηθέας στους ανθρώπους, μα που έγινε πυρκαγιά στα χέρια αυτών που δεν τη σεβάστηκαν, Η φωτιά είναι καταστροφή και αναγέννηση μαζί και τα Λιοντάρια είναι απολύτως ικανά και για τα δύο.

Θυμηθείτε, το Λιοντάρι κυνηγά μόνο όταν πεινάσει. Τον περισσότερο καιρό ξεκουράζεται πάνω στις καυτές σιδερόπετρες της σαβάνας, χαλαρωμένο στη ραστώνη του μεσημεριού και παρακολουθεί μειδιάζοντας τα τσακάλια και τις ύαινες να τραβολογούν τα αποφάγια του.

Μα φέτος η καρδιά του Λιονταριού πληγώθηκε…

Μα φέτος το πρόσωπο του Βασιλιά γέμισε βαθιές ουλές που αιμορραγούν…

Μα φέτος ο Βασιλιάς θα βγει και πάλι νικητής, με όποιο κόστος…

Διαβάστε επίσης »