Δεν είναι συχνό φαινόμενο πλέον να αλλάζουν ιδιοκτησίες σε εφημερίδες, ειδικά της αθλητικές. Η τελευταία ήταν ένα χρόνο πριν, όταν ο Γιάννης Φιλιππάκης (των Espresso και Δημοκρατίας) απέκτησε τη Live Sport. Εσχατη εξέλιξη, αν ολοκληρωθεί, η Sportday, μια εφημερίδα που έχει περάσει ιδιοκτησιακά από… χίλια κύματα τα τελευταία χρόνια.

Και μια εφημερίδα που στις 17 Αυγούστου 2007 έκανε ρεκόρ κυκλοφορίας από την ημέρα της ίδρυσης της (13 Μαρτίου 2005) πουλώντας 85.730 φύλλα.

Στις 21 Ιανουαρίου 2014 η εφημερίδα πουλήθηκε στον Γιάννη Αλαφούζο και, ένα χρόνιο μετά, αποκτήθηκε από την Demco, συμφερόντων Δημήτρη Κοντομηνά.

Ως αποκάλυψε λοιπόν η στήλη Scripta manent,  επίκειται αλλαγή ιδιοκτησίας στην αθλητική εφημερίδα. Ο νυν εκδότης Τάσος Μπούρας κατέχει το 40% των μετοχών και έχει ζητήσει από την Demco και τη διαχειρισθείσα κατάσταση, ήτοι την κόρη του Κοντομηνά, το υπόλοιπο των μετοχών ενώ σε πρόσφατη συνέλευση εργαζομένων έκανε λόγω για είσοδο επενδυτών στο έντυπο. Αν όντως γίνει, θα πρόκειται για καλή εξέλιξη στον χώρο του ολοένα και περισσότερο μαστιζόμενου Τύπου.

Δείτε τα νέα της επικαιρότητας:

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ – ειδήσεις από την Ελλάδα
Το παρασκήνιο της αλλαγής ιδιοκτησίας της Sportday

Η επικαιρότητα στο Twitter:

Διαβάστε επίσης »