Το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για να διεκδικήσει Δικαιοσύνη πέρασε σήμερα η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, μετά τις καταγγελίες που έκανε για σ3ξουαλική κακοποίησή της από παράγοντα της Ιστιοπλοϊκής Oμοσπονδίας.

  • Με ένα μήνυμα προς όλες τις γυναίκες και προς όλους τους ανθρώπους που έχουν υποστεί σ3ξουαλική βία, ολοκλήρωσε την τρίωρη κατάθεσή της ενώπιον του εισαγγελέα η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου. «Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε», είπε η αθλήτρια.

 

Το μήνυμα της Μπεκατώρου μετά την 3ωρη κατάθεση: Εγώ δεν φοβάμαι. Εσείς;

 

Η κ. Μπεκατώρου κατέθεσε παραπάνω από 3 ώρες στον εισαγγελέα πρωτοδικών Νίκο Στεφανάτο μετά τις σοβαρές καταγγελίες που έκανε για σ3ξουαλική της κακοποίηση από παράγοντα της ιστιοπλοΐας πριν από 23 χρόνια. Το μήνυμα αυτό, άσχετα από το γεγονός ότι το αδίκημα μετά την παρέλευση της 15ετίας είναι παραγεγραμμένο, απευθύνεται και σε άλλα τυχόν θύματα που μπορούν να σπεύσουν στην Εισαγγελία και τις αρμόδιες αρχές να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά.

Διαβάστε επίσης »