Το κόκκινο ποτάμι 22/12, H είσοδος των Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη!

Το κόκκινο ποτάμι 22/12 : Αυτά έγιναν στο προηγούμενο επεισόδιο

Στο προηγούμενο επεισόδιο είδαμε πως η Ιφιγένεια, βλέποντας σε µια προβολή επικαίρων της «Πατέ» τον Μίλτο τραυµατισµένο, αποφασίζει να αψηφήσει κάθε κίνδυνο και να ταξιδέψει στην Ελλάδα για να τον βρει.

Ο Παυλίδης δέχεται επίθεση στα χωράφια και ο Θέµης δεν µπορεί να κρύψει τον θυµό του για τον Οσµάν.

Ο Θέµης επιχειρεί µαζί µε τον αδελφό της Βασιλικής, τον Παναγιώτη, να βγάλουν απ’ τη µέση τον ορκισµένο εχθρό των Ελλήνων, Οσµάν.Οι ταραχές που ξεσπούν µετά την ενέδρα που του στήνουν, δυσκολεύουν ακόµα περισσότερο τη ζωή στα παράλια του Πόντου για τους Έλληνες.

Τις ανακρίσεις για τον πυροβολισµό στον Οσµάν αναλαµβάνει, φερµένος από την Κωνσταντινούπολη, ο αξιωµατικός Αλή Οµέρογλου…

Το κόκκινο ποτάμι: τι θα δούμε στο επεισόδιο 13 – 22/12

Η είσοδος των Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη βρίσκει τον Μίλτο να αναρρώνει από τον σοβαρό τραυµατισµό του στην αγκαλιά της αγαπηµένης του Ιφιγένειας.Ο περήφανος Πόντιος Ελληνας αγνοεί πως πίσω στην πατρίδα του γεννιέται ο ανιψιός του και πρώτος εγγονός της οικογένειας Παυλίδη.

Η Βασιλική γίνεται µητέρα, χαρίζοντας ευτυχία τόσο στον Θέµη όσο και σε όλη την οικογένεια.

Η ήττα της Τουρκίας στον Βαλκανικό Πόλεµο βρίσκει τα παράλια του Πόντου να εποικίζονται από µουσουλµάνους πρόσφυγες και τους ηττηµένους του πολέµου να γυρεύουν αιτία για την ήττα τους στους Ελληνες και τους Αρµένιους που ζουν στην περιοχή.

Την ίδια στιγµή οι Γερµανοί βρίσκουν την ευκαιρία να εισχωρήσουν δυναµικά στην οθωµανική πολιτική σκηνή και στο στράτευµα.Οι ισορροπίες ανατρέπονται για ακόµη µία φορά και νέα δεινά έρχονται προσεχώς για τον Ελληνισµό της Μικράς Ασίας…

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Το Κόκκινο Ποτάμι είναι η νέα δραματική σειρά εποχής σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη στο OPEN 15/12/19 στις 21:00.


Τι λένε στο twitter για το ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ:

Unable to load Tweets

Διαβάστε επίσης »