Πηγή: Middle East Monitor

Το Ισραήλ πλέον κατέχει τουλάχιστον το 85%της συνολικής περιοχής της ιστορικής Παλαιστίνης, επιβεβαίωσε η Παλαιστινιακή Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία (PCBS). Οι Παλαιστίνιοι ελέγχουν λιγότερο από το 15% υπό αυστηρούς ισραηλινούς περιορισμούς.

Το PCBS εξέδωσε τις λεπτομέρειες σε μια έκθεση για την Ημέρα της Γης της Παλαιστίνης στις 30 Μαρτίου. Επεσήμανε ότι οι Εβραίοι μετανάστες από το εξωτερικό αντιπροσωπεύουν τώρα το ένα τρίτο του πληθυσμού του αποικιακού κράτους.

Σύμφωνα με την έκθεση, υπήρχαν 13 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι μέχρι το τέλος του 2019. Από αυτούς, 5 εκατομμύρια βρίσκονται στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, ενώ 1.597.000 ζουν στην κατεχόμενη από το 1948 γη και είναι πολίτες του Ισραήλ. Περίπου 6 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ζουν σε άλλες αραβικές χώρες, με 727.000 κατοίκους στην ευρύτερη διασπορά σε όλο τον κόσμο.

Η έκθεση εξηγεί ότι οι ισραηλινές αρχές κατοχής χρησιμοποίησαν τη διαίρεση Όσλο της Παλαιστινιακής Δυτικής Όχθης στις περιοχές Α, Β και Γ προκειμένου να ενισχύσουν τον έλεγχό τους επί της επικράτειας. Η περιοχή Γ, η οποία αποτελεί το 76% της κατεχόμενης γης, βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ασφάλειας και του διοικητικού ελέγχου του Ισραήλ.

Το PCBS επεσήμανε ότι το Ισραήλ κατεδάφισε 678 παλαιστινιακές εγκαταστάσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων 251 κατοικιών. Τα 600 στρατιωτικά σημεία ελέγχου και οδοφράγματα στις εισόδους των Παλαιστινιακών πόλεων, πόλεων και χωριών μετατρέπουν τη Δυτική Όχθη σε μια σειρά από χαλαρά συνδεμένα καντόνια , πρόσθεσε.

Το Ισραήλ επιβάλλει επίσης περιορισμούς ή εμποδίζει τους Παλαιστίνιους να χρησιμοποιούν συγκεκριμένους δρόμους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη προκειμένου να παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε εβραίους αποίκους των οποίων η παρουσία στην επικράτεια είναι παράνομη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Επτά δρόμοι μόνο στο κέντρο της Χεβρώνας περιορίζονται στους Εβραίους μόνο σε αυτό που παραδοσιακά είναι παλαιστινιακή περιοχή.

Στη Γάζα, οι Ισραηλινοί έχουν δημιουργήσει μια ουδέτερη ζώνη στην παλαιστινιακή πλευρά του συνοριακού φράκτη. Η ζώνη δημιουργήθηκε σε γεωργικές εκτάσεις που δεν είναι πλέον διαθέσιμες για χρήση από τους παλαιστίνιους αγρότες. Επιπλέον, καταλαμβάνει ένα απίστευτο 25% της συνολικής έκτασης της Λωρίδας της Γάζας.

Από την Guernica
Από την Guernica

Διαβάστε επίσης »