Σήκω, Αντρέα, για να δεις τα παιδιά της κακής και επιλεκτικής… αντιγραφής.
Από Ν. ΤΣ.
19:10 – 26/06/2020
Τελευταία Ενημέρωση 21:15 – 26/06/2020

Κάπου εκεί, στα τέλη  του Σεπτέμβρη του 2016, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Υγείας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., Παύλος Πολάκης, όρθιος στα υπουργικά έδρανα της Βουλής, έδινε ακόμη μία αφορμή στις παραπολιτικές στήλες των ΜΜΕ και στους χρήστες των social media να τον γλεντήσουν.
Ήταν η… ελληνοποίηση του γνωστού όρου copy-paste στο περίφημο πια κόπι πάστε, που μεταξύ μας ήταν και το πιο αθώο, το πιο ανθρώπινο λάθος που βγήκε από το στόμα του αψύ Σφακιανού όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Σε εκείνη την ατάκα ο πολλά βαρύς και πολλάκις απρεπής πολιτικός της ριζοσπαστικής Αριστεράς  έψεγε την ευρισκόμενη στην αντιπολίτευση τότε Νέα Δημοκρατία, ότι δήθεν κοπιάρει τις ανακοινώσεις συνδικαλιστών (σ.σ. τότε του έφταιγε η ΠΟΕΔΗΝ), για να αντιπολιτευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Εν αγνοία του, όμως, εκείνη την ημέρα ο Παύλος Πολάκης προφήτευσε και μία μεγάλη αλήθεια για το κόμμα του και τον αρχηγό του: ότι θα γίνονταν εξπέρ της πολιτικής αντιγραφής και δυστυχέστατα όχι τόσο των καλών όσο των χειρότερων πρακτικών των αντιπάλων τους.
Απόδειξη ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας τις δημοσιονομικές συνταγές των προκατόχων φούσκωσε το κύμα –και τα… μυαλά– που τον έφεραν στην εξουσία, κατέληξε να γίνει μνημονιακότερος των μνημονιακών, υπογράφοντας ένα μνημείο υπερφορολόγησης και υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας.
Αλλά και την καθεστωτική διακυβέρνηση του βαθέως πράσινου ήλιου αντέγραψε μια χαρά η Κουμουνδούρου. Και στελέχη του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ περιέθαλψε κάτω από τις πολιτικές φτερούγες της. Και εν τέλει μια χαρά παραμάγαζα φαίνεται να στήθηκαν την περίοδο 2015-2019, όπως τουλάχιστον προκύπτει μέχρι αποδείξεως του εναντίου από τις ηχογραφημένες συνομιλίες του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, κι ας είπε ο Αλέξης Τσίπρας ότι το κόμμα του κατέκτησε με την κυβέρνηση αλλά δεν ήλεγξε τους αρμούς της εξουσίας.
Ακόμη και τώρα που ο Αλέξης Τσίπρας έχει βρεθεί στα σχοινιά από τις αποκαλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη, και οι οποίες αφορούν τα όσα συνέβαιναν στην πίσω αυλή του κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής βασιλείας του, τι έκανε επί της ουσίας; Κάλυψε τον πρώην υπουργό και κολλητό του, ο τελευταίος ανέλαβε ανέξοδα την ευθύνη μη αναλαμβάνοντας τίποτα, και βγήκε στο τραπέζι το… σκονάκι της αντιγραφής: για όλα φταίει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που επιδιώκει να λασπώσει την αξιωματική αντιπολίτευση στήνοντας ένα σύγχρονο βρώμικο ’89.
Αυτό που ξεχνάει μάλλον εσκεμμένα ο Αλέξης Τσίπρας είναι ότι με εκείνη τη… βρωμιά όπως τη χαρακτηρίζει είχαν λερώσει τα χεράκια τους νυν εκλεκτοί σύντροφοι του Αλέξη, όπως ο Φώτης Κουβέλης που ήταν υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Τζαννετάκη ή ο Γιάννης Δραγασάκης που  στην οικουμενική κυβέρνηση του αείμνηστου Ξενοφώντα Ζολώτα διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας.
Σήκω, Αντρέα, για να δεις τα παιδιά της κακής και επιλεκτικής… αντιγραφής.

Διαβάστε επίσης »