Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, ανταποκρινόμενο στις συνθήκες των καιρών, ξεκινάει νέες δράσεις. Δράσεις από το σπίτι του. Και σπίτι του δεν μπορεί παρά να είναι οι μεγάλοι συγγραφείς του θεάτρου.

Ξεκινάμε λοιπόν, με τον Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ

Θαυμάσιοι άνθρωποι 6 Μικρές χιουμοριστικές ιστορίες

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας μένει στο σπίτι του και βρίσκει την ευκαιρία – κρατώντας πάντα τις αποστάσεις – να παρουσιάσει (στο κανάλι του στο YouTube) 6 μικρά χιουμοριστικά κείμενα του Άντον Τσέχωφ, με τον τίτλο Θαυμάσιοι άνθρωποι, τίτλο που κλέψαμε από μια επιστολή του προς την αδελφή του, Μαρία Τσέχοβα, …Ύστερα απ’ το τσάι, συνεχίζω το γράμμα αυτό, που το είχα αφήσει γιατί ήρθε ο πάρεδρος, ο τύπος είναι ένα κράμα Νοζντριόφ, Χλεστακόφ και σκύλου. Μεθύστακας, παραλυμένος, ψεύτης, εκβιαστής, παραμυθάς, τελικά θαυμάσιος άνθρωπος….

Με τα κείμενά του, με τις μικρές αυτές ιστορίες, ο Άντον Τσέχωφ καυτηριάζει μικροαστικές συνήθειες, επαγγελματικές κάστες, λαϊκές δεισιδαιμονίες, την κατάχρηση της εξουσίας, τη λογοκρισία και χίλια δυο άλλα μικρά και περίεργα, ενώ ταυτόχρονα δεν ξεχνά να γράφει και να νοσταλγεί την ανθρώπινη αθωότητα.

Οι προβολές θα ξεκινήσουν Κυριακή 31 Μαΐου στις 21:00 και το κάθε βίντεο θα παραμένει διαθέσιμο στο κανάλι μας για τρεις ημέρες.

 

Πηγή: dramini.gr

Πληροροφρίες από kede

Διαβάστε επίσης »