Η παγκόσμια κινηματογραφική επιτυχία “Bohemian Rhapsody” που κέρδισε τέσσερα βραβεία Όσκαρ, έρχεται την Πέμπτη 8 Απριλίου στις 22:15 σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στην ελεύθερη τηλεόραση, στο Open.

Η ταινία περιγράφει την πορεία του θρυλικού ροκ συγκροτήματος των Queen μέσα από την ανατρεπτική μουσική τους και την ξεχωριστή φυσιογνωμία του τραγουδιστή τους, Φρέντι Μέρκιουρι, λίγο πριν την ιστορική συναυλία Live Aid του 1985.

Ξεκινώντας από τη δεκαετία του ‘70, ο Μέρκιουρι απογειώνει την πρωτοποριακή μπάντα με τη μοναδικότητα της φωνής του και την αντισυμβατική προσωπικότητά του, ενώ ο ίδιος κατακτά την παγκόσμια αναγνώριση. Όταν μερικά χρόνια αργότερα, οι σκοτεινές επιρροές του την οδηγήσουν να εγκαταλείψει το συγκρότημα για σόλο καριέρα, θα αισθανθεί «έξω από τα νερά του».

Το Bohemian Rhapsody στην ελεύθερη τηλεόραση

Μετανιωμένος, θα καταφέρει να επανενωθεί μαζί τους λίγο πριν την ιστορική συναυλία του Live Aid. Γνωρίζοντας ήδη ότι πάσχει από AIDS και παρά τις εντολές του γιατρού του, θα οδηγήσει το συγκρότημα σε μια από τις πιο θρυλικές ροκ εμφανίσεις όλων των εποχών…

Η ταινία κέρδισε 4 βραβεία Όσκαρ, ανάμεσα σε αυτά του Α’ ανδρικού ρόλου για τον πρωταγωνιστή Ράμι Μάλεκ, ο οποίος υποδύεται με αριστοτεχνικό τρόπο τον θρύλο Φρέντι Μέρκιουρι. Η ερμηνεία του Ράμι Μάλεκ «σάρωσε» τα κινηματογραφικά βραβεία της χρονιάς στην κατηγορία της (Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα, Αμερικανικό σωματείο ηθοποιών, BAFTA κ.α.)

Πρόκειται για την πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία στο είδος της δραματικής βιογραφίας (biopic) όλων των εποχών, με εισπράξεις σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Το Bohemian Rhapsody στην ελεύθερη τηλεόραση

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ – ειδήσεις από την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης »