Οι τελευταίες αλλαγές στην διαδικασία έκδοσης κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ, πλέον κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη, ενώ το μόνο που χρειάζεται για να βγάλετε κάρτα ανεργίας, είναι τέσσερα απλά δικαιολογητικά και μία ολιγόλεπτη διαδικασία εγγραφής στο γκισέ του ΟΑΕΔ.

Η διαδικασία απαιτεί την προσωπική σας παρουσία στον ΟΑΕΔ και δεν γίνεται με εξουσιοδότηση σε τρίτους, ενώ παράλληλα γίνεται μόνο στην αρμόδια υπηρεσία ΟΑΕΔ όπου διαμένετε.

Τα δικαιολογητικά, τα οποία απαιτούνται και θα σας ζητηθούν, είναι:

  1. To τελευταίο, πιο πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος, δηλαδή το Ε1 και σε περίπτωση που αυτό δεν υπάρχει, αντίγραφο της δήλωσης από το λογιστή σας.Οι άνεργοι που εμφανίζονται σαν μέλη που προστατεύονται από την οικογένειά τους, μπορούν να φέρουν σαν δικαιολογητικό το τελευταίο Ε1 του ατόμου που τους προστατεύει.

    Σε περιπτώσεις που αυτό απαιτείται, μπορεί να σας ζητηθεί να προσκομίσετε και σχετικό παραστατικό μέσω του οποίου δηλώνεται και η άρση του λόγου εξάρτησης.

  2. Χρειάζεστε επίσης λογαριασμό ΔΕΚΟ (Eταιρείας σταθερής τηλεφωνίας ΟΤΕ, ΔΕΗ – energa – ΗΡΩΝ – Green – ΕΥΔΑΠ – Vodafone – Wind – Cosmote ή οτιδήποτε σχετικό). Εναλλακτικά, μπορείτε να προσκομίσετε το συμφωνητικό μίσθωσης κατοικίας, σε περίπτωση που νοικιάζετε κάποιο διαμέρισμα.
  3. Χρειάζεστε ακόμη, δελτίο ταυτότητας σε ισχύ ή το διαβατήριό σας (επίσης σε ισχύ).
  4. Τέλος, χρειάζεστε το έγγραφο επιβεβαίωσης του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης σας (ΑΜΚΑ).

Αφού συγκεντρώσετε όλα τα παραπάνω, χρειάζεται να πάτε στην αρμόδια υπηρεσία ΟΑΕΔ της περιοχής σας, να πάρετε νούμερο στο γκισέ και να εκτελέσετε τη διαδικασία με τον υπάλληλο. Η διαδικασία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.

Διαβάστε επίσης »