Διαμαρτυρία πραγματοποιούν οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών της Θεσσαλονίκης ενάντια στο νέο νομοσχέδιο διανέμοντας δωρεάν προϊόντα προς τους καταναλωτές

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές. Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη επαγγελματίες, παραγωγοί και πωλητές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το γήπεδο της Τούμπας κρατώντας μαύρες σημαίες και μοιράζοντας δωρεάν προϊόντα προς τους καταναλωτές ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

«Σήμερα κάναμε μια καθιστική απεργία και αυτή τη στιγμή θα προσφέρουμε φρούτα και λαχανικά σε όλους τους συμπολίτες της Τούμπας για τα τόσα χρόνια που μας στηρίζουν. Η απεργία μας αυτή είναι πανελλαδική, οι επτά ομοσπονδίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη 13 λαϊκές είναι κλειστές και είμαστε μαζεμένοι εδώ στην Τούμπα για να διαμαρτυρηθούμε και να δώσουμε προϊόντα στους καταναλωτές.

Θεσσαλονίκη – Λαϊκές αγορές: Διαμαρτυρία με δωρεάν διανομή προϊόντων από τους παραγωγούς

διαμαρτυρία στην λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης
Πηγή: thestival.gr

Ζητάμε να παραμείνει ο πρωτογενής τομέας στις λαϊκές αγορές, γιατί το νομοσχέδιο λέει ότι τις παραγωγικές άδειες θα τις μετατρέψει σε επαγγελματικές συν του ότι θα μας φέρει πολυκαταστήματα μέσα στις λαϊκές αγορές για να τις αναλάβουν. Έχει χαθεί το νόημα των λαϊκών αγορών και πλέον πάμε για πολυκαταστήματα» δήλωσε ο Λάζαρος Παυλίδης πρόεδρος του σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο βρέθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Διαβάστε επίσης »