Αυτά που είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ περί προνομιακής μεταχείρισης ασθενών στις ΜΕΘ σηκώνουν έρευνα μέχρι τέλους διότι δεν είναι και τόσο απλά αυτά τα λόγια

Προσέξτε: Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο, με τις ΜΕΘ να είναι «τίγκα» και τον κόσμο να «αρρωσταίνει» ψυχικά μόνο και μόνο ακούγοντας τέτοιες ειδήσεις.

Θέσεις VIP στις ΜΕΘ;

Έχουμε ζήσει ακόμα και δήλωση βουλευτή ότι «στις ΜΕΘ μπαίνεις κι ελπίζεις μόνο στο Θεό», ότι δηλαδή έχεις χάσει κάθε ελπίδα. Καθημερινά βιώνουμε ειδήσεις που σου «μαυρίζουν» τη ψυχή σε περίοδο πανδημίας που έχει «τραβήξει» χρονικά και συνεχίζει ακόμα. Και μπαίνει το «κερασάκι στην τούρτα» με την τοποθέτηση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου….

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Μιχάλης Γιαννάκος ουσιαστικά κατήγγειλε ότι ορισμένοι κρατούν κλίνες ΜΕΘ ώστε να… εξυπηρετηθούν VIP ασθενείς με κορονοϊό!

«Στη λίστα αναμονής υπάρχουν μόνο μη επώνυμοι άνθρωποι» είπε χαρακτηριστικά. Και όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχουν κενές κλίνες που τις κρατούν για VIP, ο κ.Γιαννάκος απάντησε «Ναι»!

Κατ’ αρχήν θα ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας: Στην ασθένεια, στο νοσοκομείο, στην ΜΕΘ, παντού όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι. Δε θα εξυπηρετήσεις ποτέ ταξικά.

Κι αυτό είναι δεδομένο. Απ’ εκεί και πέρα όμως, αυτά τα λόγια δεν τα είπε ένας… τυχαίος αλλά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοκοκομείων.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι σίγουρα έχει τη συναίσθηση όπως και την ευθύνη των λόγων του. Η θέση στην οποία βρίσκεται δεν επιτρέπει να πετάει… λόγια στον αέρα. Και δεν του κάνουμε μάθημα ούτε και υποδείξεις. Είναι κάτι που θεωρούμε ότι ισχύει χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Απ’ εκεί και πέρα; Προσωπικά δεν καλύφθηκα ούτε από τη δήλωση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ούτε κι από του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου. Κατά την ταπεινή μου άποψη όταν καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ «προνομιακή μεταχείριση στις ΜΕΘ» ΑΜΕΣΩΣ αρχίζεις έρευνα! ΑΜΕΣΩΣ…

Φροντίζεις σε μια περίοδο δύσκολη, όπως αυτή που περνάμε, να μην αφήσεις σκιές και κενά. Με όλο το θάρρος, έτσι όπως έχει η κατάσταση αυτή τη στιγμή, πιο εύκολα θα πιστέψει τον κ.Γιαννάκο ο απλός πολίτης παρά την Κυβέρνηση. Κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο καθένας (και δεν εννοώ τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, γενικά μιλάω).

Άρα λοιπόν είναι ΧΡΕΟΣ του υπουργού να διατάξει έρευνα, να καλέσει τον κ.Γιαννάκο και να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ τα αποδεικτικά στοιχεία όσων είπε. Με μια διάψευση δεν κάλυψε κανέναν.

Η θέση μου είναι ξεκάθαρη ΣΕ ΟΛΑ τα ζητήματα. Ακριβώς την ίδια είχα όταν ο κ.Χαρδαλιάς αντιμετώπισε το θέμα με το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» σχετικά με την είσοδο της ποδοσφαιρικής ομάδας της Γαλατασαράι και τα… πακιστανικά τηλέφωνα στην αποστολή της (μπασκετικής) Φενέρμπαχτσε. Έπρεπε να διατάξει έρευνα και όχι να μείνει σε διάψευση και στις απειλές για μηνύσεις.

Μόνο έτσι μπορείς να πεις ότι αντιμετωπίζεις ένα θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα.

Για την ιστορία ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε τα εξής:

«Αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ.

Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάσει ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν»

Ο Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε από την πλευρά του:

«Θεωρώ αδιανόητο ότι γίνονται διακρίσεις για κρεβάτια σε ΜΕΘ, αν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία αυτά πρέπει να καταγγελθούν και να διερευνηθούν χωρίς αμφιβολία. Είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικοί οι λόγοι με τους οποίους οι πολίτες που διασωληνώνονται και χρειάζονται ΜΕΘ πηγαίνουν στα κρεβάτια της εντατικής θεραπείας.

Γίνεται μια πάρα πολύ μεγάλη μάχη στο σύστημα για να σώσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε. Και προφανώς και είναι και πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικά τα κριτήρια»

Σύμφωνα με πληροφορίες από την sportime

Διαβάστε επίσης »