Τι είπε ο υπουργός Εσωτερικών σε ομιλία του προς τους φοιτητές του ΕΚΔΔΑ. Συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος της Ελλάδος, Μαργαρίτης Σχοινάς

Οι τεράστιες συνέπειες σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής υποχρεώνουν την Ευρώπη να αποδείξει ότι ανταποκρίνεται στις γενεσιουργές της ιδέες, με πρώτιστη αυτήν της αλληλεγγύης, τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ο υπουργός Εσωτερικών, σε χαιρετισμό του προς τους φοιτητές του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), σε διάλεξη που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης με κεντρικό ομιλητή τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και Επίτροπο της Ελλάδος, Μαργαρίτη Σχοινά, σημείωσε ότι ως Έλληνας που πιστεύει βαθιά στην ευρωπαϊκή ιδέα περίμενε περισσότερα από την Ευρώπη.
Περιμέναμε ένα ισχυρό συνεκτικό σχέδιο με όρους αληθινής αλληλεγγύης, είπε. Υπογράμμισε με έμφαση όμως ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας και όλοι οφείλουμε να προσπαθούμε να κάνουμε καλύτερο το σπίτι και την οικογένειά μας. Γι’ αυτό οι δυσκολίες δεν μας απογοητεύουν, ίσα- ίσα μας ενώνουν και μας χαλυβδώνουν ώστε το αποτέλεσμα να είναι πάρα πολύ θετικό.
Θεοδωρικάκος: Φωτεινό παράδειγμα η Ελλάδα σε όλο τον κόσμο
Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι η Ελλάδα χάρη στις έγκαιρες αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και την επιλογή του να θέσει ως πρώτη αξία την προστασία της ανθρώπινης ζωής, έγινε το φωτεινό παράδειγμα σε όλο τον κόσμο και κέρδισε ένα πλεόνασμα εμπιστοσύνης στις σχέσεις κράτους – πολίτη, που είναι κρίσιμο στοιχείο για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε και την επόμενη πάρα πολύ δύσκολη περίοδο.

Διαβάστε επίσης »