Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να μάθουμε αν ο Ντόναλντ Τραμπ θα εξασφαλίσει τη δεύτερη τετραετή του θητεία ή εάν ο Τζο Μπάιντεν θα γίνει ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου.

Τα πρώτα exit polls ανά πολιτεία εν μέσω των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 01:00 ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του CNN, τα οικονομικά προβλήματα και οι φυλετικές διακρίσεις είναι τα πιο σημαντικά ζητήματα για τους ψηφοφόρους των ΗΠΑ, ενώ η πανδημία της COVID-19 έρχεται μόλις στην τρίτη θέση.

Θα κερδισω. δηλωση τραμπ. οικονομια, το πρωτο κριτηριο ψηφου, συμφωνα με τα exit polls. εγραψαν τον κορωνοϊο , οι αμερικανοι. δινεται προβαδισμα τραμπ

Όπως αναφέρεται, το 34% των ερωτηθέντων επικεντρώνεται κυρίως στην οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ το 21% θεωρεί τις φυλετικές διακρίσεις ως το κύριο ζήτημα της προεδρικής εκστρατείας.

Παράλληλα, η πανδημία του κορονοϊού κατατάσσεται τρίτη με 18% στα «μάτια» των Αμερικανών πολιτών, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη στον κόσμο τόσο σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων όσο και σε αριθμό νεκρών.

Ακόμη: εγκληματικότητα, εθνική ασφάλεια καθώς και η πολιτική υγειονομικής περίθαλψης αποτελούν πηγές ανησυχίας μόνο για το 11% των ερωτηθέντων.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως στην ίδια δημοσκόπηση, το 51% των ψηφοφόρων αξιολογεί αρνητικά τους χειρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ στην πανδημία του κορονοϊού, ενώ το 48 τοις εκατό διαφωνεί και τον στηρίζει.

Μάλιστα, για το 52% είναι πιο σημαντική η ανάσχεση της εξάπλωσης της COVID-19 από την προστασία της οικονομίας, ενώ το 42% πιστεύει ότι η οικονομία πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα.

Τέλος, το exit poll αποτυπώνει και την εμπιστοσύνη των Αμερικανών ψηφοφόρων στις εκλογικές διαδικασίες: 46% είναι απολύτως σίγουροι ότι οι ψήφοι τους θα μετρηθούν με ακρίβεια ενώ 40% το πιστεύουν «σε κάποιο βαθμό» και μόνο το 12% των ερωτηθέντων εξέφρασαν αμφιβολίες.

Σύμφωνα με δήλωση Τράμπ, ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία: “Πάμε καλά,  θα νικήσουμε”

Aπό το sputniknews.gr

Διαβάστε επίσης »