Όπως σας γράφαμε απο το πρωϊ από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας εστάλησαν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για ποινική αξιολόγηση 21 περιπτώσεις με αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια για το θέμα του κορονοϊού

 

 

Ειδικότερα πρόκειται σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για 10 περιπτώσεις που αφορούν αναφορές ομάδων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία, 1 περίπτωση που αφορά βίντεο για το ίδιο θέμα και 10 περιπτώσεις αφορούν αναφορές σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια που παροτρύνουν τους πολίτες να μην τηρούν τα μέτρα αποφυγής διασποράς της πανδημίας.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για παραπομπή στη Δικαιοσύνη αναφορών στο διαδίκτυο για θεωρίες συνωμοσίας.

Ακολούθως εντοπίστηκαν ομάδες στα σόσιαλ μίντια με δύο από αυτές να παραμένουν ενεργές ενώ κάποιες άλλες έκλεισαν. Η μία μάλιστα από τις ενεργές προσκαλεί σε νέα σελίδα ομάδας γράφοντας συγκεκριμένα – ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Έχουμε λάβει ειδοποιήσεις ότι και αυτή η ομάδα μας θα κλείσει γιατί ενοχλεί το όνομά της…Ελάτε στην καινούργια μας ομάδα για να συνεχίσουμε από δώ τον αγώνα μας!!! Πάμε δυνατά όλοι Μαζί !!!Προσκαλούμε όσα περισσότερα άτομα μπορούμε!!!Οι ομάδες που παραμένουν ενεργές είναι Οχι στις μάσκες όχι στο τσιπάκι και Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο.

 

 

 

Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν μετά τις έρευνες στάλθηκαν στον εισαγγελέα και αφού ενημερωθεί και τα αξιολογήσει, θα αποφασίσει αν θα διατάξει προκαταρκτική έρευνα και αν ασκήσει ποινικές διώξεις. Στις ομάδες συμμετέχουν γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο φορώντας μάσκα.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδες γονέων συντονίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά της χρήσης της μάσκας στα σχολεία προκειμένου να σπάσουν την απόφαση των ειδικών για την εκτεαμένη χρήση τους στα σχολεία αρχής γενομένης από την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτέμβρη.Μάλιστα ορισμένοι γονείς εμφανίζονταν έτοιμοι για προσφυγή στη Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι τα παιδιά τους δεν πρέπει να φορέσουν μάσκες για διάφορους λόγους, ενώ προειδοποιούν τους εκπαιδευτικούς ότι θα κινηθούν και εναντίον τους.

Πληροφορίες από nassosblog

Διαβάστε επίσης »