Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 2020 ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ.

Όπως κάθε μήνα, έτσι και αυτόν, όλοι αναρωτιόμαστε πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 2020. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, μάθαμε πότε θα ξεκινήσει η καταβολή το συντάξεων Ιανουαρίου 2020. Υπάρχουν αρκετά θέματα διευθετηθούν αυτόν το μήνα, σχετικά με αυξημένες συντάξεις σε μερίδες ομάδας που το δικαιούνται. Έτσι, όπως καταλαβαίνετε, ίσως υπάρξουν μικρές καθυστερήσεις.

Πληροφορηθήκαμε πως οι συντάξεις, θα ξεκινήσουν να μπαίνουν στην τράπεζα, από τις 25 του μήνα.

Η ημερομηνία καταβολής των συντάξεων ΕΦΚΑ για τις κύριες συντάξεις, θεωρείται η εργάσιμη ημέρα πριν από την τελευταία μέρα του προηγούμενου μήνα. Αυτό ορίζεται από την τρέχουσα νομοθεσία και ισχύει για όλους τους μισθωτούς. Όσοι δεν είναι μισθωτοί, υποτίθεται πως υπάγονται σε καταβολή των συντάξεων την Τετάρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Για τις συντάξεις του μήνα Ιανουαρίου 2020, το υπουργείο επιβεβαιώνει πως η καταβολή τους, θα ξεκινήσει στις 25 του μήνα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να δείτε χρήματα στον λογαριασμό σας από τη σύνταξη, νωρίτερα από ότι περιμένατε.

Εάν πάλι δεν δείτε κάποια κίνηση στο λογαριασμό σας, μέχρι και τις 28 του μήνα, μην ανησυχείτε, καθώς ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις. Ο κύριος λόγος των καθυστερήσεων αυτών, είναι οι τελευταίες αλλαγές. Οι αλλαγές αυτές ορίζουν πως η σύνταξη, θα καταβληθεί μέχρι και τις πρώτες ημέρες του επόμενου μήνα, σε ορισμένες περιπτώσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δημιουργούνται καθυστερήσεις λόγω διασταύρωση στοιχείων που προκύπτουν αλλαγές σχετικές με τα κριτήρια και την διαθεσιμότητα των ταμείων.

Στα θετικά πρόσημα για αυτόν το μήνα, είναι πως δεν υπάρχει καμία δημοσιονομική αλλαγή ούτε η συγκεκριμένη καθυστέρηση, η οποία να έχει γίνει γνωστή. Αυτό, πρακτικά σημαίνει πως οι συντάξεις, θα καταβληθούν σίγουρα ξεκινώντας από 25 του μήνα. Ώς τελευταία ημέρα καταβολής, ορίζονται οι πρώτες ημέρες του επόμενου μήνα.

Σε περιπτώσεις αλλαγής κριτηρίων, όπως για παράδειγμα τον αιφνίδιο θάνατο ή μία θετική εξέλιξη, τα πράγματα αλλάζουν. Ο λόγος είναι πως κάτω από τέτοιες αλλαγές, γίνεται και  αλλαγή κριτηρίων στη σύνταξή σας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, προτείνουμε να ενημερώνετε άμεσα το ταμείο της περιοχής σας. Σε περίπτωση διασταύρωσης από την πλευρά τους χωρίς να υπάρχει δική σας ενημέρωση, ενδέχεται να παγώσουν οποιαδήποτε καταβολή σύνταξης, μέχρι να διευθετηθεί το θέμα γραφειοκρατικά.

Διαβάστε επίσης »