Μάθαμε από τα λάθη μας το 2016, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρειάζεται μία ολιστική πολιτική στον τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου, υποστήριξε στο Φόρουμ των Δελφών, ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε, Μαργαρίτης Σχοινάς.
Συνεχίζοντας την παρέμβαση του ο κ. Σχοινας τόνισε ότι Η εμπειρία μας το 2016 είναι παιδαγωγική, μάθαμε από τα λάθη μας.  Ας την χρησιμοποιήσουμε σαν ένα συστατικό για μία νέα αρχή.  Τώρα έχουμε καλύτερη αστυνόμευση των συνόρων μας, η Ευρώπη δεν μπορεί να αποτύχει ξανά. Στο πάνελ στο συμμετείχε και ο Φλόριαν Έντερ, Γενικός Διευθυντής του Politico στις Βρυξέλλες.
Η Frontex του 2016 δεν συγκρίνεται με την Frontex του σήμερα, συμπλήρωσε ο κ. Σχοινάς. Έχει ενισχυθεί με αρκετούς φρουρούς ήδη και θα ενισχυθεί με  10 χιλιάδες συνολικά.  Η εμπειρία μας στον Έβρο έδειξε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε αντανακλαστικά να βοηθήσει την Ελλάδα και σε πολιτικό και σε επιχειρησιακό επίπεδο.
Ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε τόνισε ότι χρειαζόμαστε ένα μόνιμο και αποτελεσματικό σύστημα αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, το οποίο θα είναι έτοιμο στο τέλος Ιουνίου, οπότε και  ξεκινάει η Γερμανική προεδρία της Ε.Ε.
Είμαστε η μεγαλύτερη και καλύτερα οργανωμένη αγορά του κόσμου, να μην έχουμε μία κοινή πολιτική μετανάστευσης φαντάζει αδιανόητο και η ώρα για δράση ήρθε, η στιγμή είναι τώρα, σημείωσε.

Διαβάστε επίσης »