Συντάξεις αναδρομικά 2021 : Όλο το σχέδιο για Δημόσιο, ΔΕΚΟ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ – ΕΦΚΑ εισφορές – Τι θα πρέπει να γνωρίζετε.

Πληρωμή συντάξεων αναδρομικά 2021 : Όλο το σχέδιο για Δημόσιο, ΔΕΚΟ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ – ΕΦΚΑ εισφορές

Ειδήσεις: Ξεκινά τον Φεβρουάριο τρίμηνο πληρωμών για τρεις κατηγορίες δικαιούχων αναδρομικών.

Η αρχή θα γίνει στις 10 Φεβρουαρίου με τους δικαιούχους κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων, θα ακολουθήσουν τον Μάρτιο-Απρίλιο οι συνταξιούχοι με περισσότερα από 30 χρόνια υπηρεσίας.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ : ΟΛΑ ΕΔΩ 

Τέλος, μέχρι το τέλος Απριλίου θα πληρωθούν τα ποσά και στους συνταξιούχους που εργάζονται.

Υπενθυμίζεται από το In.gr ότι μέχρι το Πάσχα το αργότερο θα εκδοθεί και η απόφαση του ΣτΕ για τα κομμένα δώρα και τις επικουρικές συντάξεις.

Συντάξεις αναδρομικά 2021 : Όλο το σχέδιο για Δημόσιο, ΔΕΚΟ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ – ΕΦΚΑ εισφορές – Πτώση στα έσοδα.

Σημαντική πτώση έφερε στα έσοδα από τις εισφορές το δεύτερο lockdown λόγω του κορονοϊού, αν και ηπιότερη σε σχέση με το πρώτο.

Οι πληροφορίες από αρμόδια στελέχη του e-ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) αναφέρουν πως τα έσοδα από εισφορές μισθωτών του ιδιωτικού τομέα υποχώρησαν κατά 15% τον Δεκέμβριο -δηλαδή κατά την κορύφωση του εν εξελίξει δεύτερου lockdown- σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2020, δηλαδή πριν από την έναρξή του.

Αντίθετα, μεταξύ Ιανουαρίου – Απριλίου 2020 (δηλαδή πριν και κατά την κορύφωση του πρώτου lockdown), έπεσαν κατά 42%. Συνεπώς, η πτώση των εσόδων από εισφορές ήταν πολύ μεγαλύτερη, σχεδόν τριπλάσια στο πρώτο lockdown την περασμένη Άνοιξη σε σχέση με εκείνη του εν εξελίξει δεύτερου, το οποίο ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου και κορυφώθηκε πριν από τα Χριστούγεννα.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο δεύτερο lock down, η οικονομία δεν «έκλεισε» τόσο πολύ όσο στο δεύτερο. Ενδεικτικό παράδειγμα, είναι πως οι αναστολές συμβάσεων εργασίας τον περασμένο Μάρτιο – Απρίλιο ξεπέρασαν τις 936.000, ενώ κατά τον Νοέμβριο έφτασαν τις 696.000. Επίσης, πέρυσι, κατά το πρώτο lockdown ανεστάλησαν οι πληρωμές εισφορών για όλους τους πληττόμενους επιχειρηματίες, ενώ κατά το δεύτερον lockdown δεν ανεστάλησαν οι πληρωμές εισφορών ούτε για καν για τους κλειστούς.

Αναλυτικά τι δείχνουν τα στοιχεία

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την alphapress.gr και τον Γιώργο Αυτιά, τον Δεκέμβριο του 2020, ενώ κορυφωνόταν το εν εξελίξει, δεύτερο lockdown, εισπράχθηκαν εισφορές από τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα ύψους 694 εκατ. ευρώ, ενώ τον Νοέμβριο 2020 εισπράχθηκαν 779 εκατ. ευρώ και τον Οκτώβριο 824 εκατ. ευρώ. Έτσι, η πτώση μεταξύ Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου, σε μηνιαία βάση, ανήλθε στα 130 εκατ. ευρώ (ή γύρω στο 15%). Ωστόσο, τον Απρίλιο του 2020, δηλαδή κατά την κορύφωση του πρώτου lockdown, εισπράχθηκαν για εισφορές μισθωτών του ιδιωτικού τομέα μόλις 543 εκατ. ευρώ. Τον Ιανουάριο του 2020 εισπράχθηκαν από την ίδια πηγή 946 εκατ. ευρώ. Με άλλα λόγια, μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2020 σημειώθηκε πτώση 403 εκατ. ευρώ ή 42%.

Η ηπιότερη πτώση των εσόδων από τις εισφορές των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα κατά το δεύτερο lockdown σε σχέση με το πρώτο δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως τα ταμεία συνήλθαν (πριν από το δεύτερο lockdown) από το «σοκ» της πανδημίας. Για του λόγου το αληθές σημειώνει ότι ενώ τον Οκτώβριο του 2020, δηλαδή πριν από την κήρυξη του δεύτερου lockdown, εισπράχθηκαν 824 εκατ. ευρώ, τον Οκτώβριο του 2019 είχαν εισπραχθεί 879 εκατ. ευρώ, δηλαδή 55 εκατ. ευρώ λιγότερα ή γύρω στο 6%.

Όσον αφορά συνολικά την εκτέλεση του προϋπολογισμού του e-ΕΦΚΑ, στο πιο κρίσιμο «μέτωπό» του, δηλαδή εκείνο των εσόδων από τις εισφορές των μισθωτών των ιδιωτικών επιχειρήσεων, η μείωση το 2020 σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, θα κλείσει στο 11%, ενώ αν ληφθούν υπόψιν οι προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2020 για αύξηση των εσόδων από εισφορές, η πτώση φτάνει στο εντυπωσιακό 17%.

Δηλώσεις Ε9 – ΑΑΔΕ , ΕΝΦΙΑ , Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης πληρωμή : Όλα τα ΝΕΑ

Συντάξεις νέα αναδρομικά 2021 : ΔΕΚΟ, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΑΜΕΑ Δημοσίου, ΕΦΚΑ εισφορές στο efka.gov.Gr

Έως 4.000 αναδρομικά στις συντάξεις Δημοσίου, ΔΕΚΟ, ΟΑΕΕ , Επιστρεπτέα προκαταβολή 5 αίτηση online

Διαβάστε επίσης »