Θετικά εξελίσσονται οι εργασίες αποπεράτωσης και εκσυγχρονισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ωδείου Αθηνών, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τέλος του έτους ώστε στις αρχές του 2021 να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια.

Αυτό, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης από τον πρόεδρο του ΔΣ του Ωδείου, Νίκο Τσούχλο για τα έργα στο Ωδείο Αθηνών.

Συνεχίζονται οι εργασίες στο

Έργο του Ιωάννη Δεσποτόπουλου το Ωδείο Αθηνών

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αφορά τον Άξονα Προτεραιότητας Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον. Σημειώνεται ότι το Ωδείο είναι δημιούργημα του πρωτοπόρου του μοντερνισμού, αρχιτέκτονα Ιωάννη Δεσποτόπουλου και αποτελεί υψηλής σημασίας ιστορικό-πολιτιστικό τοπόσημο της πρωτεύουσας.

Στη συνάντηση τον κ. Πατούλη συνόδευσε η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη και τον κ. Τσούχλο ο διακεκριμένος καθηγητής Χειρουργικής και Ιστορίας της Ιατρικής Σ. Γερουλάνος, καθώς και η σύμβουλος Επικοινωνίας του Ωδείου Ν. Γερουλάνου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή για το γεγονός ότι η Περιφέρεια συμβάλλει στην ολοκλήρωση και στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Ωδείου οι οποίες θα αποδοθούν σε χρήσεις πολιτισμού και εκπαίδευσης, επισημαίνοντας ότι μετά την ολοκλήρωσή τους, η διοίκηση του Ωδείου και η Περιφέρεια Αττικής θα συνεργαστούν προκειμένου να υπάρξουν κοινές δράσεις και εκδηλώσεις.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

 

Πληροροφρίες από kede

Διαβάστε επίσης »