Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις αναφορές του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Λοβέρδου σχετικά με την κακοποίηση μιας γυναίκας σε συνάρτηση με το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη μέσα από ανάρτηση του

Ο Γιάννης Λοβέρδος είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως ένας σύζυγος μπορεί να χτυπάει και να κακοποιεί τη γυναίκα του, αλλά αυτό δεν τον καθιστά κακό πατέρα, άρα το παιδί πρέπει να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς. Με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά από τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία αν δεν ζητήσει συγγνώμη.

Ο ίδιος σήμερα μέσα από ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζήτησε συγγνώμη ενώ έκανε λόγο για «εσφαλμένη διατύπωση μου εν τη ρύμη του λόγου, παρερμηνεύτηκε ηθελημένα από ορισμένους κι άθελα από άλλους. Λυπάμαι γι’ αυτό. Δεν ήταν η πρόθεση μου».

Συνεπιμέλεια – Λοβέρδος: Εσφαλμένη

Η ανάρτηση του Γιάννη Λοβέρδου:

«Καλησπέρα σας. Επιτρέψτε μου μια προσωπική εξομολόγηση. Σήμερα είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος διότι μια φραστική μου, λανθασμένη όπως αποδεικνύεται, διατύπωση σε ομιλία μου στη Βουλή παρερμηνεύτηκε και παρεξηγήθηκε με τρόπο που δεν προς άδει στον χαρακτήρα και στην νοοτροπία μου. Όσοι με γνωρίζουν και παρακολουθούν την πορεία μου 35 χρόνια τώρα στη δημοσιογραφία και στην πολιτική, γνωρίζουν ότι απεχθάνομαι την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Κι έχω επανειλημμένα αρθρογραφήσει σχετικά. Και θεωρώ ειδικά την ενδοοικογενειακή βία ότι πιο φρικτό υπάρχει. Για μένα η οικογένεια είναι το πιο ιερό κομμάτι της κοινωνικής μας ζωής. Το θεμέλιο της κοινωνίας μας. Η δική μου οικογένεια είναι πάνω απ’ όλα. Και από την ίδια μου τη ζωή. Και θεωρώ ότι ο γονιός πρέπει να θυσιάζεται για τα παιδιά του. Και το έχω αποδείξει στον καθημερινό βίο μου. Σέβομαι την μνήμη των γονιών μου. Λατρεύω τα παιδιά μου. Κι αγαπώ τις γυναίκες, που είναι η πηγή της Ζωής. Μακάρι να ισχύει αυτό σε όλες τις περιπτώσεις. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Υπάρχουν πάρα πολλές, χιλιάδες περιπτώσεις διαζυγίων κάθε χρόνο. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Και γι’ αυτό μόνον ο φυσικός δικαστής μπορεί να γνωρίζει τα πραγματικά περιστατικά της κάθε ξεχωριστής περίπτωσης και μόνο αυτός μπορεί να επιλέγει με ποιον τρόπο θα ανατεθεί η επιμέλεια στους χωρισμένους γονείς. Αυτή ήταν η τοποθέτηση μου στην Βουλή. Και αυτό είναι το πνεύμα του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε χτες. Το συμφέρον κι η προστασία των τέκνων.

Δυστυχώς, μια εσφαλμένη διατύπωση μου εν τη ρύμη του λόγου, παρερμηνεύτηκε ηθελημένα από ορισμένους κι άθελα από άλλους. Λυπάμαι γι’ αυτό. Δεν ήταν η πρόθεση μου. Η πρόθεση μου παραμένει η προστασία και ο σεβασμός των παιδιών, που δε φταίνε σε καμία περίπτωση να στερούνται τους γονείς τους. Και αυτό , ο μόνος που μπορεί να το κρίνει είναι τα δικαστήρια, τα οποία εξετάζουν με υπευθυνότητα τα πραγματικά περιστατικά της κάθε ξεχωριστής περίπτωσης διαλυμένου γάμου, που διαφέρει από όλες τις άλλες. Και δε νομίζω ότι υπάρχει λογικός άνθρωπος που να διαφωνεί με την τοποθέτησή μου αυτή. Αν κάποιος επιδιώκει, και συνεχίζει παρόλα αυτά, να εκμεταλλευτεί πολιτικά ένα φραστικό λάθος μου, λυπάμαι γι’ αυτόν. Εν γνώσει του επιτελεί πολιτική αθλιότητα. Και δεν θα παρακολουθήσω την πολιτική αυτή συμπεριφορά, του κανιβαλισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο Ίντερνετ, που δεν εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Στην πολιτική όπως και στη ζωή αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και εγώ είμαι ο πρώτος που το κάνει…».

Οι επίμαχες δηλώσεις στη Βουλή

«Αυτήν τη στιγμή το νομοσχέδιο αυτό αποσκοπεί, κατά τη γνώμη μου, και αυτή υποθέτω είναι και πρόθεση του κ. Τσιάρα στο να προστατέψει το παιδί και όχι τους γονείς. Το παιδί είναι προτεραιότητά μας γιατί το παιδί έχει ανάγκη και τους δυο του γονείς, αγαπητές φίλες και φίλοι. Έχει ανάγκη και τους δυο γονείς. Και ξέρετε μπορεί ένα διαζύγιο να είναι πολύ σκληρό και να έχουν συγκρουστεί οι γονείς. Μπορεί να είσαι κακός σύζυγος, αλλά μπορεί να είσαι καλός γονιός. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου. Μπορεί εγώ να χώρισα με τη γυναίκα μου και να έχω πάθος εναντίον της, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είμαι κακός πατέρας. Όπως αντίστροφα μια γυναίκα, την οποία ο άντρας της την απατούσε, την έδερνε, την κακοποιούσε και έχει μίσος εναντίον του πρώην άντρα της, όμως παρόλα αυτά έχει το παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δυο γονείς του».

Διαβάστε επίσης »