Στη δίνη της παράλλαξης όμικρον του κορωνοϊού κινείται όλος ο πλανήτης. Η μετάλλαξη που έχει έρθει από την Αφρική έχει φέρει δεκάδες χιλιάδες κρουσμάτων και στην Ελλάδα, γεγονός που οδήγησε την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων για την περίοδο των γιορτών.

Η επιτροπή των ειδικών αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη προκειμένου να αποφανθεί για τυχόν χαλάρωση των περιορισμών. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην επιστροφή της μουσικής στην εστίαση αλλά και την επαναξιολόγηση του μέτρου για το 10% ή μάξιμουμ 1000 ατόμων στα γήπεδα.

Συνεδριάζουν την Τετάρτη: Τα

Για το τελευταίο ιδιαίτερα υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τις ομάδες και τους φιλάθλους.

Όπως φαίνεται τα μέτρα αυτά θα εξακολουθήσουν να υφίστανται. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα για άρση των περιορισμών από την στιγμή ιδιαίτερα που μετά το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ethnos.gr από τις 16 Ιανουαρίου κι έπειτα θα συνεχίζει να ισχύει η διακοπή λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης στις 12 τα μεσάνυχτα. Θυμίζουμε ότι υπήρξε μοναδική εξαίρεση για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όταν και το ωράριο παρατάθηκε για δύο ώρες.

Ακόμη, οι πελάτες θα πρέπει να είναι μόνο καθήμενοι ενώ εξακολουθεί το όριο των 6 πελατών σε κάθε τραπέζι. Επιπλέον απαγορεύεται η διενέργεια εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.

Τέλος, παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση.

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ – ειδήσεις από την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης »