Ο Δημήτρης Λιγνάδης περνάει τις ώρες του στο κελί της ΓΑΔΑ διαβάζοντας το μυθιστόρημα «Ο Μάγος» (The Magus), του Τζον Φόουλς (John Fowles). Ο «Μάγος», πρωτοκυκλοφόρησε το 1966 και ο Φόουλς επεξεργάστηκε ξανά το βιβλίο και το εξέδωσε σε αναθεωρημένη μορφή το 1977, του οποίου το εξώφυλλο βλέπετε παρακάτω.

Ο «Μάγος» (1965) είναι ένα μεταμοντέρνο μυθιστόρημα του Άγγλου συγγραφέα, που αφηγείται την ιστορία του Νίκολας Ερφ, ενός νεαρού Βρετανού που διδάσκει την αγγλική γλώσσα σε σχολείο ενός μικρού ελληνικού νησιού, που είναι οι Σπέτσες. Το 1999 το μυθιστόρημα περιλήφθηκε σε λίστα με τα «100 καλύτερα μυθιστορήματα της σύγχρονης λογοτεχνίας», ενώ στα 2003 σε έρευνα του BBC κατετάγη στην 67η θέση.

Σύνδεση Λιγνάδη με σατανιστές; Το βιβλίο που διαβάζει στο κελί του ο σκηνοθέτης…

Όσο για την υπόθεση; «Σε κάποιο απομακρυσμένο ελληνικό νησί, τη Φράξο, ο Nίκολας Ερφ παρασύρεται από τις παραπλανητικές πράξεις ενός ικανού γητευτή, ονόματι Kόγχι. Aπαστράπτοντα σουρεαλιστικά νήματα εξυφαίνονται και διαπλέκονται όλο και πιο σφικτά, καθώς η πραγματικότητα και οι ψευδαισθήσεις συγχέονται σε ένα παράξενο ψυχολογικό παιχνίδι».

the_magus

Σύμφωνα με πληροφορίες από το makelio

Διαβάστε επίσης »