Νέος συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη. Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στους οικισμούς Μελίας Νίψας της πρωτεύουσας του Έβρου εξαιτίας του δυνατού αέρα.


Για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη και τις διάσπαρτες εστίες που καίνε σε μία έκταση αρκετών χιλιάδων στρεμμάτων, οι πυροσβεστικές δυνάμεις – για δεύτερο 24ωρο – καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Με την αποχώρηση λόγω της έλευσης της νύχτας της συνδρομής από αέρος των τεσσάρων πυροσβεστικών αεροσκαφών και των δύο ελικοπτέρων, που πραγματοποιούσαν συνεχόμενες ρίψεις νερού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, στο σημείο θα επιχειρούν 178 πυροσβέστες με 41 οχήματα, έντεκα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εκ των οποίων δύο αερομεταφερόμενες, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

“Ο κύριος όγκος των δυνάμεων συγκεντρώνεται στην αντιπυρική ζώνη πάνω από τον υδροταμιευτήρα που βρίσκεται στο Δρυμό προκειμένου να ανακόψει, όπως και χθες (σ.σ. 15.09.2020) βράδυ, την πορεία της πυρκαγιάς, που αναζωπυρώνεται από τους ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι την οδηγούν προς τον οικισμό της Νίψας, που μέχρι στιγμής έχει κρατηθεί ασφαλής. Σημαντικός αριθμός μηχανημάτων έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες γύρω από τον οικισμό, οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται με πεζοπόρα τμήματα άλλων Περιφερειών, ενώ στην όλη προσπάθεια συμμετέχει και ο στρατός με τα μηχανήματά του. Δυστυχώς ο καιρός δεν είναι σύμμαχος της προσπάθειας κατάσβεσης και από τη διεύθυνση και την ένταση του αέρα εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό η επίτευξη οριοθέτησης της πυρκαγιάς και κατάσβεσής της”, δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δασάρχης Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Πιστόλας.

Ο ίδιος μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, συνδράμουν την πυροσβεστική υπηρεσία στον συντονισμό αντιμετώπισης της φωτιάς.

πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ / evros-news.gr

Η επικαιρότητα στο Twitter:

Διαβάστε επίσης »