Μια «συμμορία καμικάζι» αποτελούμενη από πέντε Ρομά, έκλεβε χαλκό και έκανε ζημιές σε μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ στη Μακεδονία.

Συμμορία γ@φτων στη Μακεδονία έκλεβε χαλκό – Προξενούσαν φθορές σε μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ

Οι κλοπές χαλκού και οι φθορές σε μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Πέλλας εξιχνιάστηκαν έπειτα από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε ημεδαπών ανδρών, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα προαναφερόμενα άτομα ενώθηκαν σε συμμορία το τελευταίο διάστημα και διέπρατταν κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές ρεύματος, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος από την πώληση του κλεμμένου χαλκού.

Όπως εξακριβώθηκε, το χρονικό διάστημα από 5 έως 20 Σεπτεμβρίου 2020, δρώντας νυχτερινές ώρες, αφαίρεσαν ποσότητες χαλκού από εννέα μετασχηματιστές ρεύματος σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Πέλλας, τις οποίες διέθεσαν αντί χρηματικής αμοιβής σε επιχείρηση ημεδαπού, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων και οι ζημίες που προκάλεσαν στις εγκαταστάσεις ρεύματος ανέρχονται στα 70.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των υπευθύνων.

Κεραία τηλεπικοινωνιών

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το ένα μέλος της συμμορίας κατά το ίδιο χρονικό διάστημα αφαίρεσε από κεραία τηλεπικοινωνιών σε περιοχή της Ημαθίας μπαταρίες συνολικής αξίας 500 ευρώ, ενώ ύστερα από έρευνα της οικίας του κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσε η σπείρα για την παράνομη δραστηριότητά της.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Σχετικό νέο:

Η μάνα του Άγη μέσα στο πενθος της – Δεν μπορείτε να καταλάβετε τον πόνο μου

Το τελευταίο αντίο στον 25χρονο ειδικό φρουρό Άγη Πετρόπουλο από την Πηνεία της Ηλείας, που πυροβόλησε κατά λάθος ο 21χρονος αδελφός και συνάδελφός του είπαν σήμερα η οικογένεια, οι φίλοι και οι συνάδελφοι του  στο νεκροταφείο Σχιστού.

 

 

 

Συγκλονισμένη η μητέρα των δυο νεαρών ανδρών μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”

 

 

 

 

“Δεν μπορείτε να καταλάβετε, πόνος. Δεν μπορώ να σας πω τι αισθάνομαι. Μας έχει στείλει η ελληνική Αστυνομία, τον ταξιάρχο, ψυχολόγο, είναι όλοι δίπλα μας… Έχω τόση θλίψη και τόσο πόνο. Ήταν ένα ατύχημα που δεν θέλω να συμβέι σε κανέναν άλλο”, τόνισε χαρακτηριστικά, η γυναίκα που είδε το ένα της παιδί να χάνει τη ζωή από το χέρι του άλλου.

Πληροφορίες από nassosblog

Η επικαιρότητα στο Twitter:

Διαβάστε επίσης »