Ιστιοφόρο σκάφος με το ”Picabia”, σημαίας Γαλλίας, εντοπίστηκε κι ακινητοποιήθηκε πρωινές ώρες της 9ης Ιουλίου στη θαλάσσια περιοχή Γλύφα Ηλείας, όπου επιχειρούσε μεταφορά παράνομης εξόδου αλλοδαπών από την χώρα.
Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για τον εντοπισμό και την πάταξη κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης αλλοδαπών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.Θ.Α.Σ) του αρχηγείου του Σώματος, σε συνεργασία με στελέχη του τομέα Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας (Γρ. Ασφάλειας, Γρ. Πληροφοριών, ΠΟ.ΔΙ.Ν.) με τη συνδρομή του ΠΛΣ 1045 Κ.Λ.Πάτρας-2021, συνελήφθησαν επί του σκάφους δύο αλλοδαποί, φερόμενοι ως διακινητές, καθώς και άλλοι αλλοδαποί, οι οποίοι επιχειρούσαν την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Κατόπιν επισταμένων ερευνών εντοπίστηκε άλλος ένας αλλοδαπός ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά των αλλοδαπών στο σημείο αναχώρησης του σκάφους.
Επιπλέον, σε περαιτέρω έρευνες που διενεργήθηκαν από λιμενικούς στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκαν συνολικά 22 αλλοδαποί, οι οποίοι επρόκειτο να επιβιβαστούν στο ιστιοφόρο και προσήχθησαν μαζί με τους εν λόγω έξι στη Λιμενική Αρχή Κυλλήνης.
Το σκάφος οδηγήθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Κυλλήνης, συνοδεία πλωτού περιπολικού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου και κατασχέθηκε μαζί με το εμπλεκόμενο Ι.Χ.Ε. όχημα ως μέσα μεταφοράς με σκοπό την παράνομη έξοδο από την χώρα, ενώ οι τρεις φερόμενοι ως οι διακινητές συνελήφθησαν.
Από τη Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ. αξιολογείται το σύνολο των στοιχείων που προέκυψαν και διερευνάται η εμπλοκή και άλλων ατόμων πέραν αυτών που συνελήφθησαν.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης.

Αναδημοσίευση άρθορυ από το nassosblog

Διαβάστε επίσης »