Στο περιοδικό «7 Μέρες TV» παραχώρησε συνέντευξη ο Ιάσονας Παπαματθαίου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην περίοδο που δεν είχε χρήματα ούτε για τα αναγκαία.

 

Συγκλονίζει πρωταγωνιστής από τις 8 Λέξεις: Εκείνα τα χρόνια φυτοζωούσα, είχα πέσει ψυχολογικά

 

 

Ασχολείσαι με το θέατρο την τελευταία οκταετία και οι «8 Λέξεις» αποτελούν την πρώτη τηλεοπτική σου δουλειά. Για ποιο λόγο απέφυγες όλο αυτό το διάστημα την τηλεόραση;

 

Στην περίπτωση μου η μια δουλειά έφερε την άλλη. Η αλήθεια είναι ότι δεν το έψαχνα πολύ. Είμαι τυχερός αλλά θεωρώ πως και συνειδητά δούλεψα με στόχο. Τα πράγματα ήρθαν πολύ όμορφα, παίρνοντας τόσο τις ευκαιρίες να κάνω ενδιαφέροντες ρόλους όσο και να λαμβάνω κάποια χρήματα τα οποία με βοηθούν να έχω μια πιο αξιοπρεπή ζωή.

 

 

 

 

Υπήρξαν περίοδοι που δεν είχες χρήματα ούτε για τα αναγκαία;

 

Στα πρώτα τέσσερα χρόνια μετά τη σχολή φυτοζωούσα. Ήθελα να αφοσιωθώ στο θέατρο 100%. Είμαι τυχερός, γιατί είχα δικό μου σπίτι. Ουσιαστικά πέρναγα το μήνα μου με ελάχιστα χρήματα.

 

 

 

 

Το αντιμετώπισες με αισιοδοξία ή έπεφτες ψυχολογικά;

 

 

Έπεφτα πάρα πολύ ψυχολογικά, αλλά σκεφτόμουν πάντοτε ότι με την οποιαδήποτε άλλη δουλειά θα ήμουν απόλυτα δυστυχής.

 

 

Πατέρας σου είναι ο Τάκης Παπαματθαίου. Ήταν για σένα δίλημμα, όταν αποφάσισες να εισέλθεις στο χώρο του θεάτρου, ότι είναι αναγνωρίσιμος ηθοποιός;

 

 

Όχι. Δεν είχα καθόλου το φόβο της σύγκρισης, μάλλον επειδή αισθάνομαι διαφορετικός από τον πατέρα μου.

Πληροφορίες από nassosblog

Σχετικό νέο:

Κορωνοϊός: Τα επόμενα νέα μέτρα για την αποφυγή του lockdown

Τρία νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορoνοϊού εξετάζει ήδη η κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 5 το πρωί και η μάσκα παντού.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο, και κυρίως από τον Μάρτιο και μετά, ακούμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα πως «οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες».

Μια φράση, βέβαια, που δεν τη χρησιμοποιούν… έτσι οι λοιμωξιολόγοι, αφού το διάστημα των 15 ημερών είναι το ελάχιστο, προκειμένου να δουν αν τα όποια μέτρα, που σχετίζονται με την πανδημία του κορονοϊού, «πιάνουν». Έτσι και τώρα.

Οι επόμενες δύο εβδομάδες κρίνονται κρίσιμες, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αφού τα κρούσματα κοντεύουν πια να φτάσουν, για πρώτη φορά στη χώρα μας, σε τετραψήφιο αριθμό -κάτι, βέβαια, που πιθανότατα είναι γεγονός εδώ και καιρό, όπως είπε, άλλωστε και ο Ηλίας Μόσιαλος. Και ουδείς θέλει να σκέφτεται ένα γενικό lockdown. Ούτε οι πολίτες, ούτε, φυσικά, η κυβέρνηση.

Από το ξημέρωμα της Κυριακής (25/10), λοιπόν, πέρα από την καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στις «κόκκινες» και «κίτρινες» περιοχές της χώρας -κατηγορία, η τελευταία, στην οποία εντάσσονται Αθήνα (Αττική) και Θεσσαλονίκη- τέθηκε σε εφαρμογή και το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 05:00. Με τις «καμπάνες», βέβαια, να πέφτουν «βροχή», αλλά φαίνεται πως η συντριπτική πλειοψηφία ακολούθησε τους κανόνες και… έμεινε σπίτι, αποφεύγοντας τα νυχτοπερπατήματα.

Τρία επιπλέον μέτρα αν δεν λειτουργήσουν τα υπάρχοντα
Οι μάσκες παντού και το νυχτερινό lockdown, αν αποδώσουν και υπάρξει σταθεροποίηση των κρουσμάτων, τότε όλα καλά. Στην απευκταία περίπτωση, όμως, που τα δύο μέτρα δεν λειτουργήσουν και συνεχιστεί η εκθετική αύξηση, τότε είναι πολύ πιθανό νέα μέτρα να πέσουν ξανά στο τραπέζι. Και μάλιστα, τρία νέα μέτρα φαίνεται πως ήδη μελετώνται!

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι, παρότι η Αττική παραμένει σταθερά πρώτη σε κρούσματα στη χώρα, αναλογικά με αυτά της υπόλοιπης χώρας, υπάρχει σημαντική μείωση στο 35-36%, ενώ το ποσοστό είχε ανέλθει προ μερικών ημερών στο 55-58%. Στην Αττική, δηλαδή, η κατάσταση σταθεροποιείται! Και σύμφωνα με τους κύκλους των επιστημόνων, περισσότερο χρήζει προσοχής αυτήν τη στιγμή η Βόρεια Ελλάδα, παρά η Αθήνα.

Πληροφορίες, λοιπόν, που επικαλείται το MEGA, αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζουν το:

«κλείδωμα» και των «κίτρινων» περιφερειών,
να κλείνουν τα καταστήματα εστίασης από τις 9 ή 10 το βράδυ,
καθώς και τον περιορισμό των μετακινήσεων για πολίτες άνω των 65 ετών.
Παρότι το «απαγορευτικό» στα ταξίδια αφορά μόνο τις ζώνες που έχουν ενταχθεί στο επίπεδο 4 «Αυξημένου Κινδύνου» (την Καστοριά και την Κοζάνη στην παρούσα φάση), στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση το μέτρο αυτό να επεκταθεί και στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 «Αυξημένης Επιτήρησης» -ανάμεσά τους ενδεικτικά η Αττική, η Θεσσαλονίκη, η Αχαΐα και το Ηράκλειο.

Οι εικόνες, άλλωστε, με τους Θεσσαλονικείς να εγκαταλείπουν κατά δεκάδες την πόλη για να περάσουν το τριήμερο στα χωριά τους, παρά τις συστάσεις του Νίκου Χαρδαλιά να μη φύγουν, προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά του ιού, προκαλούν έντονη ανησυχία…

Στο τραπέζι έχουν πέσει, δε, εισηγήσεις για περιορισμό των μετακινήσεων για τους πολίτες άνω των 65 ετών. Το μέτρο αυτό θα λειτουργούσε προληπτικά και προστατευτικά για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα και φυσικά θα προστάτευε το ΕΣΥ, το οποίο σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών θα δεχτεί μεγαλύτερη πίεση τον χειμώνα.

Σε κάθε περίπτωση τα παραπάνω μέτρα θα ισχύσουν μόνο στην περίπτωση που τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται ραγδαία, καθώς το κύριο ζητούμενο είναι να μη φτάσουν σε σημείο που δεν θα μπορεί να τα διαχειριστεί το σύστημα υγείας.

Στελέχη του Μαξίμου σημειώνουν πως τα ισχύοντα μέτρα θα φέρουν ή όχι αποτέλεσμα στις επόμενες 15 ημέρες, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να περάσουν 7-10 ημέρες για την εξαγωγή συμπερασμάτων και νέες αποφάσεις.

Η επικαιρότητα στο Twitter:

Διαβάστε επίσης »