Μυστική έρευνα για ενδεχόμενη διασπάθιση μεγάλων χρηματικών ποσών και παράνομα οφέλη από δεκάδες συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούν τις τελευταίες εβδομάδες οι δικαστικές αρχές και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της αστυνομίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζονται καταγγελίες και αναφορές που κάνουν λόγο για δεκάδες υψηλόβαθμους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι λάμβαναν επί πολλά χρόνια παρανόμως επιδόματα ενώ αλλοίωναν τα στοιχεία για τα οδοιπορικά και τις μετακινήσεις τους.

 

 

 

 

 

 

Ερευνώνται επίσης και πληροφορίες για διόγκωση εξόδων σε πανελλαδικά συνεδρία συνδικαλιστών, για διακίνηση αφανών ποσών, για συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας που διαμένουν σε πολυτελείς σουίτες, που έχουν φωτογραφηθεί σε τζακούζι πολυτελών ξενοδοχείων ή εμφανίζονται να πρωταγωνιστούν σε τουρνουά πόκερ με μεγάλα πονταρίσματα και οικονομικά έπαθλα σε διάφορα καζίνα της χώρας!

 

 

 

Μάλιστα, για το θέμα των παράνομων εισπράξεων μεγάλων χρηματικών ποσών από συνδικαλιστές και για την έρευνα υπάρχει ενημέρωση της ηγεσίας της λεωφόρου Κατεχάκη ενώ φαίνεται να υπάρχει ισχυρό παρασκήνιο για τον τρόπο χειρισμού της.

 

 

Για την έρευνα υπάρχει παραγγελία της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών από τις 20 Μαρτίου 2020 και έχει ανατεθεί στους επονομαζόμενους αδιάφορους της ελληνικής αστυνομίας οι οποίοι τον περασμένο Μάιο άρχισαν να στέλνουν σχετικά εμπιστευτικά έγγραφα με ερωτήσεις στην ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων) και στο Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής. Στην εν λόγω δικαστική έρευνα συνεκτιμώνται παλαιότερα στοιχεία, από την περίοδο 2013 – 2016, από τον σχετικό φάκελο που είχε δημιουργήσει τότε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για τη διαχείριση του ταμείου του κεντρικού συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών.

 

 

 

 

Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά αρκετά μέλη της ΠΟΑΣΥ φέρονται μέχρι και σήμερα να υποβάλουν αιτήματα για οδοιπορικά όπου φαίνεται να σαρώνουν μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα την Ελλάδα. Πολλές φορές έχει διαπιστωθεί ότι οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιούν το ίδιο όχημα, χρεώνοντας τα κρατικά ταμεία για μετακινήσεις κατά μόνας και προς διάφορες κατευθύνσεις.

 

 

Και έτσι – σύμφωνα με τις τότε καταγγελίες – πολύ συνδικαλιστές φέρεται να παίρνουν αυθαιρέτως και επί σειρά ετών ένα δεύτερο μισθό με τις απολαβές τους να πλησιάζουν συνολικά αυτές του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Επιπλέον, δεκάδες συνδικαλιστές διαπιστώθηκε ακόμη ότι τις ίδιες χρονικές περιόδους ελάμβαναν παρανόμως επιδόματα, επικαλούμενοι υπερωρίες και εργασία αδιαλείπτως όλα τα σαββατοκύριακα του χρόνου στα συνδικαλιστικά σωματεία τους.

 

 

 

Και όλα αυτά παρότι από τον Φεβρουάριο του 2008 είχε εκδοθεί έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. σε αίτημα συνδικαλιστών από άλλους κλάδους ένστολων – ειδικούς φρουρούς ή συνοριοφύλακες – ότι δεν δικαιούνται επιδόματα για εργασία το Σαββατοκύριακο στα σωματεία τους, παρά μόνο στις υπηρεσίες όπου ανήκουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις σχετικές βεβαιώσεις για εκτός ωραρίου απασχόληση εκδίδουν οι διοικητές των υπηρεσιών που ελέγχουν τους εργαζόμενους αστυνομικούς.

 

 

Ακόμη τότε είχαν εκφραστεί θέσεις από την πλευρά των συνδικαλιστών ότι έχουν απόλυτο δίκιο, ότι δεν μπορεί να μην πληρώνονται αυτά τα πόσα και υπερωριακή απασχόληση μπορούσε να εκληφθεί και η παρουσία τους στα τηλεοπτικά πάνελ όπου υπερασπίζονται τις θέσεις των αστυνομικών.

Πληροφορίες από nassosblog

Διαβάστε επίσης »