Ο Ύπατος εκπρόσωπος της Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε, συνοδευόμενος από τον υπ. Εξωτερικών θα ενημερωθεί για την κατάσταση στην ελληνοτουρκική μεθόριο

Τις Καστανιές Έβρου αναμένεται να επισκεφθεί αύριο Τετάρτη, ο ύπατος εκπρόσωπος της Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.
Ο κ. Μπορέλ θα ενημερωθεί από τις αστυνομικές αρχές για την κατάσταση στην ελληνοτουρκική μεθόριο και τη διαρκή επιφυλακή για προστασία των συνόρων όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της ΕΕ.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε, θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, με κύριο θέμα συζήτησης την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα και την απάντηση που πρέπει να δοθεί από την Ε.Ε στις τουρκικές απειλές.
Ακολούθως ο κ. Μπορέλ θα μεταβεί στη Λευκωσία όπου θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τους υπουργούς Εξωτερικών και ‘Αμυνας.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και οι ευρωτουρκικές σχέσεις, ενόψει και της συζήτησης που θα διεξαχθεί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε στις 13 Ιουλίου.

📍Επίσκεψη στην Ελλάδα🇬🇷 , στην Αθήνα και στον Έβρο, του Ύπατου Εκπροσώπου της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ @JosepBorrellF για σειρά συναντήσεων με @PrimeministerGR @NikosDendias @npanagioto
Περισσότερες πληροφορίες ℹ️ https://t.co/be1y0O3V3n pic.twitter.com/pTfLlnqnIS
— Ευρωπαϊκή Επιτροπή 🇪🇺 (@EEAthina) June 23, 2020

Διαβάστε επίσης »