Στίβος

Ο ΣΕΓΑΣ προχώρησε στον καταρτισμό Υγειονομικών Πρωτοκόλλων, που αφορούν στη διεξαγωγή αγώνων κλειστού, αλλά και των αγώνων σε ανώμαλο έδαφος.

Το πρωτόκολλο του ΣΕΓΑΣ για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 35χλμ. βάδην έχει ήδη εγκριθεί.

Στίβος: Τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Ο ΣΕΓΑΣ προχώρησε στον καταρτισμό Υγειονομικών Πρωτοκόλλων, που αφορούν στη διεξαγωγή αγώνων κλειστού, αλλά και των αγώνων σε ανώμαλο έδαφος.

Η ομοσπονδία δημοσιοποίησε την Πέμπτη τα πρωτόκολλα που είναι σε ισχύ. Όπως έγραψε το Sportime, τα υγειονομικά πρωτόκολλα που στάλθηκαν στη ΓΓΑ, πήραν έγκριση.

Σκοπός η ασφαλέστερη παρουσία των αθλητών και αθλητριών, όσο και των υπόλοιπων εμπλεκομένων με τις διοργανώσεις. Προπονητών, κριτών, εργαζομένων, ιατρικού και εργατικού προσωπικού κ.α.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΕΓΑΣ. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να υλοποιήσει το αγωνιστικό πρόγραμμα της χειμερινής περιόδου. Δίχως να επιβαρύνει την εξέλιξη της πανδημίας και της Δημόσιας Υγείας.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα διαμορφώνονται ανάλογα με τις υγειονομικές εξελίξεις. Τη διεθνή πρακτική της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (World Athletics). Ακόμη τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων – συνεργατών του ΣΕΓΑΣ. Τέλος, τα συνεχώς εξελισσόμενα επιστημονικά δεδομένα και τις υποδείξεις της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ και του ΕΟΔΥ.

Η ΓΓΑ είχε ήδη εγκρίνει και το πρωτόκολλο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα βάδην, το οποίο θα γίνει στις 23 Ιανουαρίου στα Μέγαρα.

Πρωτόκολλο για τους αγώνες σε ανώμαλο δρόμο

Πρωτόκολλο για τους αγώνες κλειστού

Πρωτόκολλο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 35χλμ. βάδην

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο

Σύμφωνα με πληροφορίες από την sportime

Διαβάστε επίσης »