Ο Κόρι Τάρπενινγκ είχε εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στο επί κοντώ σε δύο Ολυμπιάδες, το 1988 στη Σεούλ και το 1992 στη Βαρκελώνη.

Ο Κόρι Τάρπενινγκ καταδικάστηκε μια τρεις μήνες ποινή φυλάκισης, γιατί δεν δήλωσε 1,9 εκατ. δολάρια από εισοδήματα και μισθούς πέντε χρόνων.

Στίβος: Ο Κόρι Τάρπενινγκ

Ο παλιός Αμερικανός πρωταθλητής του επί κοντώ, δεν είχε δηλώσει τα έσοδα σχεδόν 2 εκατομμυρίων, όταν ζούσε για περίπου πέντε χρόνια στο Μονακό.

Με δεδομένο και ότι ειδικά στις ΗΠΑ ο νόμος είναι αυστηρός ο Τάρπενινγκ τη… γλίτωσε.

Ο 59χρονος σήμερα, είχε εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ σε δύο Ολυμπιάδες. Είχε αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 στη Σεούλ και του 1992 στη Βαρκελώνη. Στη Βαρκελώνη ήταν 4ος, ενώ το ατομικό του ρεκόρ ήταν 5,89μ. Το 1994 στο μίτινγκ Prefontaine Classic είχε πάρει τη δεύτερη θέση, χάνοντας από τον Σεργκέι Μπούμπκα.

Το 1997 είχε βρεθεί θετικός σε απαγορευμένες ουσίες και τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό.

Για το θέμα ενημέρωσε το Oregon Live. Σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο Τάρπενινγκ φαίνεται πως δεν κατέθεσε χρήματα που έλαβε από ένα συμβόλαιο 2,4 εκατ. δολαρίων. Ήταν μια χορηγία μεταξύ της Nike, Inc. και της Association Sportive de Monaco Football Club SA. Να σημειώσουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2013 ήταν ο εκπρόσωπος που έφερε το πρώτο κατάστημα Starbucks στο Μονακό.

Αντίθετα φέρεται να χρησιμοποίησε τα κεφάλαια για να πληρώσει το δεύτερο σπίτι στο Γιουτζίν, αξίας 500.000 δολάρια το 2015. Επίσης, για να πληρώσει τα δίδακτρα των παιδιών του σε ιδιωτικό σχολείο στο Μονακό. Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι τα φορολογητέα έτη 2014-2018 ο Τάρπενινγκ δεν κατέθεσε περισσότερα από 1,9 εκατ. δολάρια σε μισθούς και εισοδήματα από επιχειρήσεις.

Ο δικαστής δεν αποφάσισε για μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης. Ο λόγος είναι πως θα είχε επιπτώσεις στη σύζυγο του Τάρπενινγκ. Πάσχει από μια ασθένεια, που χρειάζεται τη φροντίδα του συζύγου της. Επίσης, έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι είχε πρότερο έντιμο βίο και το φιλανθρωπικό του έργο.

Θα πρέπει να παραδοθεί τώρα στις 17 Φεβρουαρίου για να εκτίσει την ποινή του. Μετά του τρεις μήνες, θα βρίσκεται υπό εποπτεία για ένα χρόνο.

Δείτε μια πετυχημένη προσπάθεια του Κόρι Τάρπενινγκ στα 5,60μ.

Φωτογραφία: TedXMonteCarlo (από την mail online)

Σύμφωνα με πληροφορίες από την sportime

Διαβάστε επίσης »