Στίβος

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα από την αρχή που ανέλαβε έδειξε ένα και πιο σημαντικό στοιχείο της. Ότι δεν εκβιάζεται. Και αυτό ενοχλεί!

Η Σοφία Σακοράφα έλυσε τις συνεργασίες δύο στελεχών του ΣΕΓΑΣ και του Μαραθωνίου της Αθήνας. Του Μάκη Ασημακόπουλου και του Βαγγέλη Παπαποστόλου.

Στίβος: Η πρόεδρος του

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα από την αρχή που ανέλαβε έδειξε ένα και πιο σημαντικό στοιχείο της. Ότι δεν εκβιάζεται. Και αυτό ενοχλεί!

Το έδειξε με πράξεις. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε. Όποιοι είναι στην ίδια γραμμή, προχωρούν με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Όσοι θέλουν να εκβιάζουν, να είναι εξαρτημένοι, βρίσκονται απέναντι. Η Σοφία Σακοράφα δεν δεσμεύει κανέναν. Αυτή είναι η πλεύση της.

Και γι’ αυτό στην Αναγέννηση έχασαν τη μπάλα. Αλλιώς τα περίμεναν τα πράγματα. Έκαναν σημαία προεκλογικά τη σχέση του Μάκη Ασημακόπουλου με τον ΣΕΓΑΣ και τη διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Η Σοφία Σακοράφα δεν φοβήθηκε να κοντραριστεί μαζί του. Έφυγε από την Ομοσπονδία. Ξαφνικά έγινε ικανό στέλεχος για την Αναγέννηση. Μια τεράστια απώλεια. Ο Μαραθώνιος της Αθήνας έγινε και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Η Αναγέννηση άφηνε πάντα υπονοούμενα για τον Βαγγέλη Παπαποστόλου. Η Σοφία Σακοράφα έλυσε τους δεσμούς μαζί του. Η Αναγέννηση επεδίωξε να τον χρησιμοποιήσει ως άρμα της επανάστασης. Φυσικά αδέκαστη η πρόεδρος.

Και δεν είναι μόνο τα παραπάνω. Πήρε μια σειρά αποφάσεων, χωρίς να κοιτάζει καμία ίντριγκα, κανένα ρουσφέτι. Όπως μοίρασε την τράπουλα στο θέμα των τεχνικών συμβούλων. Όσοι γνωρίζουν σε πολλές περιπτώσεις η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ δεν είδε κόμματα, «κουμπάρους», συγγένειες. Πήγε πρώτα με τη νομική γνώμη και μετά με γνώμονα το καλό. Γιατί εν τέλει αυτό είναι το σημαντικό για τον στίβο.

Πολλά σωματεία ήδη το βλέπουν. Κι όμως για αυτά τα «πιστεύω» της Σοφίας Σακοράφα βρίσκουν τροφή στην Αναγέννηση. Και εδώ είναι ο κίνδυνος. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν εκείνους που θέλουν να εκβιάσουν. Δεν το πετυχαίνουν. Αλλά προσπαθούν να διχάσουν. Τα σωματεία, οι προπονητές, οι αθλητές, ό,τι υγιές υπάρχει στο οικοδόμημα του στίβου, βλέπει, ξέρει, καταλαβαίνει, αξιολογεί. Και είναι σίγουρο πως θα πετάξει ό,τι σαθρό υπάρχει και προσπαθεί να επιβληθεί.

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο

Σύμφωνα με πληροφορίες από την sportime

Διαβάστε επίσης »