Ειδήσεις για VEGAN - Spoiler και νέα

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Κάρφωσε τις γνωστές Ελληνίδες vegan influencers

Newsteam 0 Comments

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου σχολίασε τις γνωστές Ελληνίδες vegan influencers, οι οποίες άλλαξαν στάση κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Με αφορμή τη συζήτηση για το αν και κατά πόσο είναι σωστό να «κουνάει» κάποιος το δάχτυλο και να επιβάλλει την άποψή του, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου δεν δίστασε να αναφερθεί σε ορισμένες influencers επί ελληνικού εδάφους, και κυρίως κάποιες vegan. «Το Πάσχα… τίμησαν τα παραδοσιακά εδέσματα» Όπως χαρακτηριστικά είπε το Πάσχα «τίμησαν» και με το παραπάνω τα παραδοσιακά εδέσματα. «Αυτά τα πολύ ωραία που βλέπουμε στο Instagram και τις influencers που γράφουν τα καταεβατά, για το bullying, για το κρέας, να γίνεται vegan και κουνάνε το δάχτυλο, και το Πάσχα μια χαρά τσιμπήσατε αρνάκι. Έμαθα εγώ… Δεν θα δώσω κανέναν στον ‘αέρα’ ποτέ, αλλά όταν κουνάτε το δάχτυλο… Ό,τι κάνετε κρατήστε το για τον εαυτό σας, γιατί μάτια υπάρχουν παντού» δήλωσε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια και μοντέλο».

Διάβασε το »

Gordon Ramsay: Η ανακοίνωση που σόκαρε τους ακόλουθους του

Newsteam 0 Comments

Ο πιο διάσημο σεφ στον κόσμο, άφησε τους followers του με το στόμα ανοιχτό Οι ακόλουθοι του Gordon Ramsay έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν ο διάσημος σεφ τους ανακοίνωσε πως θα γίνει vegan. Ο 54χρονος δήλωσε πως πήρε την απόφαση και δήλωσε στους 22 εκατομμύρια followers του τα εξής «Γειά σας. Έχω κάτι να σας πω. Ύστερα από τρεις δεκαετίες μαγειρέματος και χιλιάδες ώρες πίσω από την κουζίνα, γίνομαι vegan.

Διάβασε το »

Οι βασικές διαφορές μεταξύ vegans και vegetarians

Newsteam 0 Comments

Πολλοί άνθρωποι συγχέουν τον τρόπο ζωής των vegans με αυτόν τον vegetarians. Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα τους. Ποιοι τύποι vegans και vegetarians υπάρχουν και ποιες οι σημαντικές διαφορές μεταξύ τους; Vegeterians  Σύμφωνα με την Vegetarian Society, ένας χορτοφάγος θεωρείται εκείνος που δεν τρώει καθόλου κρέας, πουλερικά, ψάρια και οστρακοειδή. Οι δίαιτα του χορτοφάγου περιλαμβάνει διάφορα φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, γαλακτοκομικά, αυγά όσπρια και ξηρούς καρπούς. Βέβαια μια σημαντική διευκρίνιση είναι πως οι χορτοφάγοι διακρίνονται σε κατηγορίες. Μάλιστα, οι περισσότεροι vegetarians τρώνε αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα, πράγμα που δεν κάνουν οι vegans. Τύποι Vegeterians  Lacto-ovo-vegetarian: Εάν προσδιορίζεστε ως αυτό το είδος χορτοφάγου, τρώτε συνήθως τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά μαζί με πολλά λαχανικά και καρύδια. Είναι συνήθως ο πιο γνωστός τύπος χορτοφαγικής διατροφής και αυτός που ακολουθούν πολλοί άνθρωποι. Lacto-vegetarian: Είναι συνήθως ένα άτομο που είναι χορτοφάγος και δεν τρώει αυγά, αλλά θα φάει γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γάλα και το τυρί. Ovo-vegetarian: Είναι  ένα άτομο δεν τρώει κρέας ή γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά τρώει αυγά. Αυτός τείνει να είναι ο λιγότερο συνηθισμένος μεταξύ των τριών. Semi-vegetarian: Είναι επίσης γνωστός ως ευέλικτος, αυτός είναι ένα άτομο που τρώει κυρίως φυτική διατροφή, αλλά περιλαμβάνει ακόμα και το περιστασιακό κρέας ή θαλασσινά όταν το θέλει. Demi-vegetarian: Ένα άτομο σε αυτή τη διατροφή τρώει κυρίως λαχανικά και περιστασιακά και ψάρια. Τρώει επίσης αυγά και τυρί. Vegans Η Vegan Society ορίζει τον veganism ή το να είσαι vegan, ως «τρόπος ζωής που αποσκοπεί να αποκλείσει, στο μέτρο του δυνατού και πρακτικά, όλες τις μορφές εκμετάλλευσης και σκληρότητας στα ζώα για φαγητό, ρουχισμό ή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό». Αυτό περιλαμβάνει τη μη χρήση προϊόντων που παράγονται από ζώα, όπως το μέλι από μέλισσες και ακόμη και τα είδη ένδυσης που προέρχονται από ζώα, όπως το δέρμα….

Διάβασε το »