Tsiodras - Τα τελευταία νεά & ειδήσεις

Τσιόδρας: Διαφωνεί με το άνοιγμα των σχολείων – Αποχώρησε από την Επιτροπή

Newsteam 0 Comments

Ενοχλημένος ο Σωτήρης Τσιόδρας από τον χειρισμό της κυβέρνησης Πλούσιο το παρασκήνιο στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας το τελευταίο διάστημα. Εκτός του ότι τα μέλη έμαθαν από την… τηλεόραση και τις ανακοινώσεις Πέτσα τις αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολίων στις 11 Ιανουαρίου φαίνεται ότι υπάρχουν έντονες τριβές και μεταξύ των μελών. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ. 

Διάβασε το »

Είναι φίλος σας ο κ. Τσιόδρας; Τι ώρα ξυπνάτε, με ποιους μιλάτε στο τηλέφωνο; – Βάλανε τα μικρά παιδιά να ξεπλύνουν τον Χαρδαλιά

Newsteam 0 Comments

HomeMEDIA«Είναι φίλος σας ο κ. Τσιόδρας; Τι ώρα ξυπνάτε, με ποιους μιλάτε στο τηλέφωνο;» – Βάλανε τα μικρά παιδιά να “ξεπλύνουν” τον Χαρδαλιά (ΒΙΝΤΕΟ) Σύμφωνα με πληροφορίες από το site makeleio.

Διάβασε το »

Ξαναχτύπησε ο βρωμύλος με την τραγίσια αθλητική φανέλα! Να σεβαστούμε ως ιερό αγαθό το εμβόλιο λέει ο Τσιόδρας

Newsteam 0 Comments

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο άνθρωπος με το λερωμένο φανελάκι, μίλησε στην εκδήλωση “Γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε;” που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. “Η νέα χρονιά να μας βρει με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων, των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων, που αναπτύχθηκαν πολύ γρήγορα με τους κανόνες της επιστήμης αλλά και με τους νομικούς κανόνες, και τους κανόνες δεοντολογίας, εμβόλια που θα μας βοηθήσουν ως ένα σημαντικό ορόσημο στη διαχείριση αυτής της πανδημίας” ήταν η αρχική του τοποθέτηση και συνέχισε: “Επειδή είναι σταδιακή η διαδικασία του εμβολιασμού, ο αριθμός των εμβολιασθέντων θα αυξάνεται όλο και περισσότερο και θα βλέπουμε έτσι την ουσιαστική συνεισφορά του εμβολίου στη διαχείριση αυτής της πανδημίας. Όλοι οι συνάδελφοι να εμβολιαστούμε και να παραμείνουμε υπομονετικοί για μερικούς μήνες ακόμα, μέχρι η ανοσία της αγέλης να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα. Πρέπει να προχωρήσουμε με τους κανόνες της επιστήμης. Χρωστάμε στην επιστήμη αυτό το εμβόλιο. Να σεβαστούμε αυτό το εμβόλιο και να το χειριστούμε ως ένα ιερό αγαθό”. Makeleio.gr – Το Site των μεγάλων αποκαλύψεων!

Διάβασε το »

Εμβολιάστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας – Ούτε που το κατάλαβα

Newsteam 0 Comments

Λίγη ώρα μετά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού έκανε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο Νοσοκομείο «Αττικόν». Ο κ. Τσιόδρας αμέσως αφού εμβολιάστηκε, ευγενής και χαμογελαστός πίσω από τη μάσκα του, μίλησε με το προσωπικό του νοσοκομείου και δήλωσε «Ούτε που το κατάλαβα, σας ευχαριστώ». Αμέσως μετά έκανε λόγο για μια ιστορική ημέρα, την οποία περίμεναν πολύ καιρό. Ειδικότερα, ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας δήλωσε ότι «επιτέλους ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου κάθε 16 δευτερόλεπτα πεθαίνει και ένας πολίτης». Αναφορικά με την ασφάλεια του εμβολίου, τόνισε πως «για την έγκριση του εμβολίου ίσχυσαν κι ισχύουν όλες οι νομικές επιταγές και υψηλές προδιαγραφές που ισχύουν για τα εμβόλια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Έχουν ελεγχθεί πρώτα στο εργαστήριο και μετά σε δοκιμές. Θέλω να ελπίζω ότι με τον σταδιακό εμβολιασμό θα μετριαστούν οι επιπτώσεις του κορονοϊού στην υγεία μας». Καταλήγοντας, ο Σωτήρης Τσιόδρας επεσήμανε: «Δεν είναι το τέλος ακόμη. Το τέλος θα έρθει με τον εμβολιασμό όλο και περισσότερων συνανθρώπων μας».

Διάβασε το »

Του ξέφυγε δίχως να το περιμένει! Ο Τσιόδρας και το προφητικό που είπε: Το τέλος θα έρθει σταδιακά με τον εμβολιασμό των περισσότερων

Newsteam 0 Comments

Ο Τσιοδρας άθελα του είπε κάτι προφητικό. “Το τέλος θα έρθει σταδιακά με τον εμβολιασμό των περισσότερων..”. Υποσυνείδητα κατάλαβε την τύχη που θα έχουν όσοι κάνουν το εμβόλιο. Οι παρενέργειες δεν είναι άμεσες στο συγκεκριμένο εμβόλιο. Είναι σταδιακές. Όσο πιο ταλαιπωρημένο ανοσοποιητικό έχει ο κάθε άνθρωπος που το κάνει, τόσο πιο γρηγορά θα τον τελειώνει αφού θα τον κάνει πιο ευάλωτο σε σοβαρές ασθένειες ή προ υπάρχουσες ασθένειες. Όσο ποιο πολλούς ιούς (εστω και “εξασθενημενους” ιούς) βάζεις μέσα στο σώμα σου, τόσο ποιο πολύ τρελαίνεις το ανοσοποιητικό σου και το κανεις να μην λειτουργει σωστά αφού πρέπει να δουλέψει υπερωρία. Είναι σαν να ανοίγεις ταυτόχρονα 20 εφαρμογές στο laptop σου. H CPU κρασάρει. Όταν λοιπόν κρασάρει το ανοσοποιητικό (επειδή κάνει detect πάρα πολλούς ταυτοχρόνους ιούς μέσα στο σώμα σου λόγω του εμβολίου τους οποίους πρέπει να πολεμήσει) γίνεται άμεσα ευάλωτοί σε σοβαρές ασθένειες (καρκίνους, κτλ). Μπορεί μεν να αποκτάς κάποιου είδους αντισώματα για τον κορονοϊό, αλλά λόγω του ότι το ανοσοποιητικό τρελαίνεται από την υπερωρία, αφήνεις ορθάνοιχτη την πόρτα να προσληφθείς από πολλούς σοβαρότερους ιούς, που δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει το ανοσοποιητικό, αφού είναι απασχολημένο με την εξουδετέρωση των ιών που μπήκαν στο σώμα από το εμβόλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το site makeleio.

Διάβασε το »

Στιγμές από τον εμβολιασμό του Κουλη – Ο φόβος του μύρισε από χιλιόμετρα – Τον συνόδευσε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Newsteam 0 Comments

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έκανε στο νοσοκομείο «Αττικόν» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα. Κατά την παρουσία του στο νοσοκομείο ο πρωθυπουργός ήταν μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος εμβολιάστηκε αμέσως μετά. «Σήμερα όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας καθώς ξεκινά και στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του εμβολιασμού», δήλωσε μεταξύ άλλων, μετά τον εμβολιασμό του ο πρωθυπουργός. Δείτε φωτογραφίες: Σύμφωνα με πληροφορίες από το site makeleio.

Διάβασε το »

Εμβολιάστηκε με το νεράκι και ο Σωτήρης Τσιόδρας

Newsteam 0 Comments

Εμβολιάστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο επικεφαλής της ομάδας των λοιμωξιολόγων που όλους αυτούς τους μήνες βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού. «Δεν το κατάλαβα καν!» είπε αμέσως μετά τον εμβολιασμό. Αμέσως μετά ο κ. Τσιόδρας έκανε δήλωση στην κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης σημειώνοντας ότι πρόκειται για ιστορική ημέρα: «Ξεκινάει και ο εμβολιασμός των συναδέλφων μου που εκτίθενται στην πρώτη γραμμή. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς. δεν είναι το τέλος ακόμα. το τέλος θα έρθει σταδιακά με τον εμβολιασμό όλων και περισσότερων». Σύμφωνα με πληροφορίες από το site makeleio.

Διάβασε το »

Μετά το νεράκι έκανε πάλι τα δικά του! Τσιόδρας: Ιστορική στιγμή για την πατρίδα μας η έναρξη του εμβολιασμού

Newsteam 0 Comments

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας στο νοσοκομείο «Αττικόν», αμέσως μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για την πατρίδα μας και για όλο τον κόσμο” είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας μετά τον εμβολιασμό του και συνέχισε:  Ήρθε επιτέλους σε μία δύσκολη στιγμή, καθώς καθημερινά πεθαίνουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας σε όλο τον κόσμο και γι’ αυτό ελπίζουμε ότι θα ξεπεραστεί σταδιακά η πανδημία για το καλό όλων μας». Ο Σωτήρης Τσιόδρας θέλοντας να υπογραμμίσει την ασφάλεια αλλά και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου τόνισε ότι : “για την έγκρισή του έχουν ακολουθηθεί όλες οι υψηλές προδιαγραφές αλλά και οι νομικοί κανόνες. Τα εμβόλια έχουν ελεγχθεί πρώτα στο εργαστήριο και μετά στις κλινικές δοκιμές από εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές”. Και πρόσθεσε: «Θέλω να ελπίζω ότι με τον εμβολιασμό θα μειωθεί η επίπτωση της νόσου και φυσικά οι κοινωνικές και οι άλλες συνέπειες στην υγεία μας. Μαζί με τον δικό μου εμβολιασμό -σαν γιατρός εμβολιάστηκα- ξεκινά και ο εμβολιασμός όλων των συναδέλφων μου που εκτίθενται στον ιό.  Όλους σας ευχαριστώ από καρδιάς». Και κατέληξε λέγοντας: «Δεν είναι το τέλος ακόμα. Το τέλος θα έρθει σταδιακά με τον εμβολιασμό όλων μας». Σύμφωνα με πληροφορίες από το site makeleio.

Διάβασε το »

Τι αναζήτησαν το 2020 στο Google οι Έλληνες! Ο κορωνοϊός, οι εκλογές στην Αμερική και οι Τσιόδρας – Χαρδαλιάς

Newsteam 0 Comments

Ο Κορωνοϊός και οι αμερικάνικες εκλογές φαίνεται ότι είναι τα θέματα που απασχόλησαν περισσότερο τους Έλληνες το  2020 καθώς αυτά αφορούσαν οι αναζητήσεις τους στο Google. Όσο για τα πρόσωπα που κέντρισαν το ενδιαφέρον τους; Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς. Αναλυτικά: Επικαιρότητα1) Κορωνοϊός 2) Εκλογές ΗΠΑ 3) Αγία Σοφία 4) Έβρος 5) Επίθεση με βιτριόλι 6) Lockdown 7) Δίκη Χρυσής Αυγής 8) Κλειστά σχολεία 9) Έκρηξη σε Λίβανο 10) Προεδρία Κατερίνας Σακελλαροπούλου Διασημότητες1) Σωτήρης Τσιόδρας 2) Νίκος Χαρδαλιάς 3) Donald Trump 4) Ιωάννα Τούνη 5) Joe Biden 6) Κατερίνα Σακελλαροπούλου 7) Kim Jong-un 8) Κυριάκος Κουκουλομάτης 9) Ιωάννα Παλιοσπύρου 10) Michael Jordan Ταχύτερα Αυξανόμενες Αναζητήσεις1) eclass 2) Κρούσματα 3) Κορωνοϊός 4) e-me 5) webex 6) 13033 7) Αμερικανικές εκλογές 8) forma.gov.gr 9) Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο 10) Τουρισμός Για Όλους Εκλιπούσες Διασημότητες1) Κobe Βryant 2) Κώστας Βουτσάς 3) Diego Maradona 4) Κική Δημουλά 5) Naya Rivera 6) George Floyd 7) Chadwick Boseman 8) Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου 9) Παύλος Φύσσας 10) Γιάννης Πουλόπουλος Επαναλαμβανόμενα γεγονότα1) Black Friday 2) 25η Μαρτίου 3) Πάσχα 4) Αγίου Βαλεντίνου 5) Πανελλήνιες 6) Ημέρα του Παιδιού 7) Τσικνοπέμπτη 8) Αγίου Πνεύματος 9) Καθαρά Δευτέρα 10) Οscars Τηλεοπτικές Εκπομπές1) Βig Βrother 2) Άγριες μέλισσες 3) Αγγελική 4) Το καφέ της χαράς 5) Βachelor 6) Έρωτας μετά 7) 8 Λέξεις 8) Μasterchef 9) Κόκκινο ποτάμι 10) O γιατρός Πότε…1) Πότε ανοίγουν τα σχολεία 2) Πότε ανοίγουν τα μαγαζιά 3) Πότε ανοίγουν τα γυμναστήρια 4) Πότε είναι το Black Friday 2020 5) Πότε ανοίγουν τα δημοτικά 6) Πότε ανοίγουν οι καφετέριες 7) Πότε είναι Καθαρά Δευτέρα 8) Πότε ανοίγει το Τριώδιο 9) Πότε ανοίγουν τα πανεπιστήμια 10) Πότε είναι Τσικνοπέμπτη Πού…1) Πού έγινε σεισμός 2) Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα 3)…

Διάβασε το »

Γ. Τράγκας: Κάποιοι θα πάνε στον Εισαγγελέα – Ο Τσιόδρας θα είναι το εξιλαστήριο θύμα

Newsteam 0 Comments

Και την ύπαρξη κασσετών που μπορεί να παίξουν σε … ραδιόφωνα επιβεβαίωσε ο γνωστός δημοσιογράφος! Ολοένα και πιο συχνά κάνει αναφορές στον εισαγγελέα ο Γιώργος Τράγκας, όσον αφορά στην διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Σαν κάτι να γνωρίζει ο βετεράνος δημοσιογράφος, προβλέπει ότι καθώς οι αποκαλύψεις βλέπουν το φώς της δημοσιότητας, θα ανοιξουν περισσότερα «στόματα» και θα ακολουθήσουν και περαιτέρω διαφοροποιήσεις και από μέλη της επιτροπής Ειδικών.  Ο Τσιόδρας, ο Σύψας, ο Γώγος θα την πληρώσουν, όταν ο Μητσοτάκης θα σπεύσει σε πρόωρες εκλογές και  είναι 100% βέβαιο ότι όλοι αυτοί θα ριφθούν στην πυρά και θα καούν ως «τηλεοπτικοί μαϊντανοί» τόνιζε κατά την διάρκεια της εκπομπής του στον Ελλάδα FM. Κάποιοι θα απολογηθούν στην Δικαιοσύνη. Η προσπάθεια κάποιων να πείσουν ότι η αρρώστια είναι θανατηφόρα στις νεαρές ηλικίες, ενώ σηκώνονται όρθιοι σε τρία εικοσιτετράωρα υπέργηροι ιεράρχες πέφτει στο κενό. Χιλιάδες Έλληνες ασθενείς, πεθάινουν ή θα πεθάνουν από εγκληματικές ενέργειες του διαταραγμένου πρωθυπουργού. Ο ένας μετά τον άλλον οι διευθυντές όλων των νοσοκομείων αναφέρουν ότι η περίθαλψη για τις άλλες ασθένειες (καρκίνους και άλλα) δεν είναι όπως στο παρελθόν. Ακόμη και οι πιο συγκρατημένοι ομολογούν στο τέλος ότι ακόμη και χρόνια καρδιοπαθείς δεν πηγαίνουν τακτικά στον στεφανιογράφο, δεν κάνουν τακτικά τέστ κοπώσεως. Σύμφωνα με πληροφορίες από το site makeleio.

Διάβασε το »

Τραγικός Τσιόδρας Ήθελε να δώσει… συμβουλές στον διορατικό Αγιορείτη γέροντα Ευθύμιο της Καψάλας ,να μην κατηγορεί το εμβόλιο και να φοράνε όλοι μάσκες και τα … άκουσε για τα καλά..

Newsteam 0 Comments

  Ο  Γέροντας Ευθύμιος τής Καψάλας  Κατά την επίσκεψή του στο Αγιον Ορος, η οποία διήρκεσε λίγες μόνο ώρες…. ο Τσιόδρας επισκέφθηκε τον διορατικό Γέροντα Ευθύμιο στην Καψάλα, μαθητή του αγίου Παϊσίου, με τον οποίο είχε σύντομη συζήτηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Κελί του π. Ευθυμίου στην Καψάλα, που είναι αφιερωμένο στην Ανάσταση του Χριστού και ανήκει στην Ιερά Μονή Σταυρονικήτα, έχει ανεγερθεί ο μοναδικός ναός στο Άγιον Όρος, που είναι αφιερωμένος στον άγιο Παΐσιο. Τα εγκαίνιά του έγιναν πέρυσι…. Προσπάθησε λοιπόν ο τραγικός Τσιόδρας να τον μεταπείσει, να μην έχει αυτές τις απόψεις για τα ΕΜΒΟΛΙΑ που θα βγουν, αλλά ο γέροντας του τα έψαλλε σε τόνο βαρύ και ασήκωτο και έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια και έφυγε… Κατόπιν πήγε στην Αθωνιάδα να δει τους μαθητές άν τηρούσαν τα μέτρα, άν φορούσαν μάσκα . Κανένας μαθητής δεν φορούσε μάσκα και ρώτησε γιατί το κάνουν αυτό, γιατί δεν φορούν μάσκα… και οι μαθητές του απάντησαν ότι δε μας αφήνουν οι πνευματικοί μας… Έχουμε τέτοια εντολή από τους πνευματικούς μας να μην ντυνόμαστε καρναβάλια! ekklisiaonline.gr https://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2020/11/blog-post_63.html#more

Διάβασε το »

Ποιο κόμμα ψηφίζει ο Τσιόδρας; (Vid)

Newsteam 0 Comments

Άθελά του ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας μπήκε ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Τα βέλη του ΣΥΡΙΖΑ συχνά τον στοχοποιούν, από πλευράς Νέας Δημοκρατίας τον στηρίζουν. Τις προάλλες, στο δελτίο του Mega, κλήθηκαν οι Δημήτρης Μανιάτης και Γιώργος Παπαχρήστος να σχολιάσουν την επικαιρότητα στη Ράνια Τζίμα και την κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ο, δε, Παπαχρήστος, σύμβουλος έκδοσης εφημερίδας «Τα Νέα», αναφέρθηκε  στην αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίχτηκε και στην επίθεση, όπως είπε, κατά του Σωτήρη Τσιόδρα: «Η επίθεση στον κ. Τσιόδρα δεν είναι τυχαία δεν ήρθε ξαφνικά στο μυαλό κάποιων ότι δηλαδή να πούμε ότι ο κ. Τσιόδρας είναι δεξιός κι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κυβέρνησης». Και συνέχισε. «Πράγματι είναι δεξιός ο άνθρωπος, ωραία τι να κάνουμε τώρα; Ψηφίζει Νέα Δημοκρατία. Αλλά εκεί είναι το ζήτημα ή αν είναι σωστός επιστήμονας;». από το 05:40 και μετά… Δείτε τα νέα της επικαιρότητας: Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ – ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Ζαλίζουν τα ποσά! Δείτε τα χρήματα, που πήραν Τσιόδρας και Μαγιορκίνης από φαρμακευτικές και τα προγράμματα που διαχειρίζονται

Newsteam 0 Comments

Μετά από μία σύντομη έρευνα στη Διαύγεια και με κάθε επιφύλαξη για πρωθύστερες ή άλλες αμοιβές για επιστημονικά προγράμματα, τα μέλη της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας καθηγητές κ. κ. Τσιόδρας και Μαγιορκίνης έχουν λάβει ή διαχειρίζονται από το Δημόσιο ή από εταιρείες σπόνσορες τα κάτωθι ποσά. Λύστε μου μια απορία, βρε παιδιά, γιατί κάτι η ζέστη, κάτι το αλτσχαϊμεράτσι μου, αφήστε που ζαλίστηκα διαβάζοντας τα ποσά, και μου σηκώθηκε η περμανάντ, κάγκελο… Όταν μια εταιρεία σε επιχορηγεί, για… έρευνες, μήπως είναι τελικά ΕΡΕΥΝΕΣ, ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ;;; Περιμένω τις απαντήσεις σας. Καλλιόπη Σουφλή Υ.Γ.1. Αυτός ο Τσιόδρας, επιχορηγείται για να λέει αυτές τις… μακακίες;;; Υ.Γ.2. Ποιάς προέλευσης είναι τα επίθετα που τελειώνουν σε… -ίνης;;; Περιμένω τις απαντήσεις σας, λέμε… Μπήκαν στις ζωές μας τον τελευταίο καιρό εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, Σωτήρης Τσιόδρας και Γκίκας Μαγιορκίνης είναι μέλη της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας που αποφασίζει για τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση. Μετά από μία σύντομη έρευνα στη Διαύγεια και με κάθε επιφύλαξη για πρωθύστερες ή άλλες αμοιβές για επιστημονικά προγράμματα, τα μέλη της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας καθηγητές κ. κ. Τσιόδρας και Μαγιορκίνης έχουν λάβει ή διαχειρίζονται από το Δημόσιο ή από εταιρείες σπόνσορες τα κάτωθι ποσά. Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας: 485.000 ευρώ για την «Εργαστηριακή παρακολούθηση των HIV-1 οροθετικών ασθενών, καθώς και την εύρυθμη λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών, στο πλαίσιο αποτελεσματικής προστασίας της δημόσιας υγείας». Καθώς και τουλάχιστον 60.000 ευρώ για διάφορους λόγους, όπως φαίνεται στα έγγραφα Σωτήρης Τσιόδρας: Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας 192.000 από φαρμακευτικές εταιρείες σπόνσορες ερευνητικών προγραμμάτων 17.000 για διάφορες αμοιβές 7.000 περίπου ως προσωπικές αμοιβές ή έξοδα Πηγή: pronews.gr https://attikanea.info/%CE%B6%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%83%CE%AC-%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85/ 

Διάβασε το »

Σωτήρης Τσιόδρας: Τρία τα πιο ελπιδοφόρα εμβόλια

Newsteam 0 Comments

Για τρια πιο ελπιδοφόρα εμβόλια για τον κορωνοϊό (σ.σ. πρόκειται για τα εμβόλια της Astrazeneca, της Pfizer και της Moderna) για τα οποία περιμένουμε αποτελέσματα είτε στο τέλος Νοεμβρίου είτε στις αρχές Δεκεμβρίου καθώς «έχουν καλά αποτελέσματα στις φάσεις 1 και 2» έκανε λόγο ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση της Πέμπτης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Το καθένα από αυτά έχει δαφορετικό μηχανισμό κατασκευής και διαφορετική αποθήκευση. Ο κ. Κικίλιας τον τελευταίο μήνα έχει προχωρήσει σε σχεδιασμό της εμβολιαστικής προσπάθειας που έχει πολλές παραμέτρους» πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας. Όπως εξήγησε «υπάρχει ήδη εισήγηση για τις κατηγορίες πολιτών που θα εμβολιαστούν πρώτα. Θα υπάρχει ιεράρχηση γιατί δεν θα είναι όλη η ποσότητα διαθέσιμη». Η Ελλάδα συμμετέχει με διαφάνεια μέσω της κοινής ευρωπαϊκής προμήθειας ώστε να γίνει ισότιμα η διανομή, συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας. «Η προσπαθεια για το εμβόλιο θα περπατήσει. Κανείς δεν μπορεί να πει αν θα έχουμε δόσεις στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του 2021. Περιμένουμε με αγωνία πότε θα έχουμε θετικά στοιχεία για αποτελεσματικότητα και ασφάλεια. Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε αποτελέσματα για τους πρωτοπόρους τρεις και μετά θα ακολουθήσουν άλλα τέσσερα εμβόλια. Και θα έρθουν γρήγορα τον άλλο χρόνο οι υπόλοιποι» πρόσθεσε καταλήγοντας ότι «από τώρα σχεδιάζουμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τα λογιστικά προβλήματα με τα εμβόλια».

Διάβασε το »

Ο Καποδίστριας, η πανδημία, η εκκλησία και ο πρώτος… Τσιόδρας της ιστορίας!

Newsteam 0 Comments

Εχει… ανάψει εκ νέου η κουβέντα, μετά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού: ενώ κλείνει η εστίαση, δεν γίνεται κουβέντα για τον συγχρωτισμό των πιστών στους ιερούς ναούς. Πριν από 192 χρόνια όμως έλαβε χώρα κάτι που, κατά πολλούς, ήταν μια μάλλον διδακτική ιστορία. Στις αρχές του 19ου αιώνα είχε ξεσπάσει άλλη μια πανδημία: η πανώλη. Και ο πρώτος, και τελευταίος μιας και η θέση καταργήθηκε μετά τη δολοφονία του, κυβερνήτης της χώρας κλήθηκε να λάβει μέτρα. Ο Ιωάννης Καποδίστριας ήταν, σύμφωνα με γραπτά της εποχής, ένας συνειδητός χριστιανός αλλά όταν κλήθηκε να αντιμετωπίζει την πανδημία της εποχής, το 1828, μεταξύ άλλον έκλεισε τις εκκλησίες επ’ αορίστον. «Ἄν, περιστάσεως τυχούσης, πόλις τις ἥ χωρίον εἶναι ὕποπτα λοιμοῦ, συγχρόνως μετά τήν περιστοίχησίν των ὑπό ὑγειονομικῆς γραμμῆς, ἀνάγκη πᾶσα νά ληφθῶσιν εὐθέως τά ἑξῆς μέτρα. Ὑποχρεοῦνται οἱ κάτοικοι νά μένουν εἰς τά ἴδια, εμποδίζεται πᾶσα θρησκευτική τελετή, δέν σημαίνονται οἱ κώδωνες» ανέφερε ττο νομοθέτημα 15/20-8-1828, στο άρθρο 285. Ο Καποδίστριας όμως είχε και τον δικό του… Σωτήρη Τσιόδρα! Τον Ελβετό γιατρό Λουί Αντρέ Γκοσέ, φιλέλληνας και μια από τις μεγαλύτερες ιατρικές προσωπικότητες εκείνης της εποχής. Ο Καποδίστριας, αναγνωρίζοντας την αξία του, τον εξουσιοδότησε για να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της φονικής πανώλης την άνοιξη του 1828 και τούτο είναι εμφανές από επιστολή του Καποδίστριας στις 27 Απριλίου (με το παλιό ημερολόγιο) 1828, όπου ενημέρωνε τον διοικητή του Πόρου ότι πρέπει να ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες του και να τον βοηθά σε ό,τι χρειάζεται. μάλιστα έδωσε εντολή οι νεκροί να μεταφέρονται εντός των εκκλησιών για απομόνωση και για να καταπολεμηθεί η πανώλη. Η επιστολή δημοσιεύτηκε στη σελίδα 175 της διατριβής του Καθηγητή Ιστορίας Κωνσταντίνου Βακαλόπουλου,…

Διάβασε το »

Τσιόδρας: Τι θέλει να πει ο ποιητής; Δυστυχώς παραβιάζονται ελευθερίες – Ακατανόητη αναφορά στο Έπος του 40

Newsteam 0 Comments

Έφεραν πίσω και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία μιλώντας για την μάχη κατά του φασισμού, ενώ παραδέχθηκε πως παραβιάζονται, δυστυχώς όπως είπε, προσωπικές ελευθερίες. Ζήτησε όμως να κάνουμε… θυσίες, όπως οι πρόγονοί μας το ΄40, σε μία πρωτόγνωρη σύγκριση της υποταγής στα μέτρα, με αφορμή τον κορωνοϊό, με την αντίσταση και τον πόλεμο κατά του Ιταλού και Γερμανού κατακτητή. Δείτε εδώ αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στην σημερινή ενημέρωση.

Διάβασε το »

Κορονοϊός: Τσιόδρας: Δεν χάνουμε την ελπίδα μας, η μάσκα είναι η μόνη μας επιλογή

Newsteam 0 Comments

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανήλθε στην ενημέρωση για τον κορονοϊό του υπουργείου υγείας καθώς σήμερα είχαμε ρεκόρ κρουσμάτων.   «Δε χάνουμε την ελπίδα μας, θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown. Η μάσκα η μόνη μας επιλογή, και το εμβόλιο θα έρθει νωρίτερα απ’ ότι περιμέναμε. Περισσότερο από τη γλώσσα των αριθμών, μιλάει η γλώσσα της καρδιάς, περισσότερο από τη γλώσσα των μέτρων, μιλάει η φωνή της συνείδησης», σημείωσε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, προσθέτοντας πως δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας. «Αδύνατον να ελεγχθεί η διασπορά του ιού σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά δεν χάνουμε την ελπίδα μας. Όλοι μαζί «με μια ψυχή» μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία τηρώντας τα μέτρα προστασίας και να αποφύγουμε το lockdown. Δεν μπορούμε να σταθούμε αδιάφορα στη διασπορά του ιού», είπε δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα μέτρα προστασίας.       Εξακολουθούμε να παλεύουμε ως πολίτες με τα μέτρα που μας διευκολύνουν να συνεχίζουμε τη ζωή μας με δύσκολο τρόπο – μην νομίζετε ότι μου είναι ευχάριστο να φοράμε μάσκα όλοι και τα μικρά παιδιά, συνέχισε ο κ. Τσιόδρας, προσθέτοντας πως το γενικό απαγορευτικό έχει τεράστιες πνευματικές και ψυχικές συνέπειες, που ακόμα δεν έχουν αξιολογηθεί στην ολότητά τους. «Στην Επιτροπή ομόφωνα κοιτάμε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ανεκτά μέτρα ώστε να συνεχίζεται η κοινωνική ζωή, αλλά δεν μπορούμε να μπούμε στην προσωπική επιλογή του καθενός· και η προσωπική επιλογή του καθενός είναι εκείνη που θα παίξει τον καθοριστικό ρόλο στην πορεία της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά.     Ο καθηγητής τόνισε πως η αθώα και ανέμελη συμπεριφορά των παιδιών μας δεν πρέπει να συσχετιστεί με ενοχοποίηση της μετάδοσης της νόσου σε ευπαθείς ομάδες. Τα πράγματα είναι…

Διάβασε το »

Δείτε ζωντανά την πληροφορίες για τον covid19 – Και ο Σωτήρης Τσιόδρας στο πάνελ

Newsteam 0 Comments

3950 (12.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12381 (37.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 102 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 33 (32.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 277 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 12 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 593 θανάτους συνολικά στη χώρα. 225 (37.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. (πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Τσιόδρας στη σύσκεψη Μητσοτάκη: Προσοχή στις ομάδες 18-34 ετών

Newsteam 0 Comments

Σε λίγη ώρα το διάγγελμα του πρωθυπουργού Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για ακόμη μια φορά ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τους 13 Περιφερειάρχες. Ο λοιμωξιολόγος τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα στις ηλικίες 18 ως 34 καθώς εκεί παρατηρείται μεγαλύτερη έξαρση του ιού. Ενώ προειδοποίησε πως αν ο ιός μεταφερθεί στις μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες το αποτέλεσμα θα είναι η πίεση στο Σύστημα Υγείας. Αρχικά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τόνισε πως πρέπει να αποφευχθούν μέτρα τα οποία θα έχουν βαρύ οικονομικό αντίκτυπο. Συγκεκριμένα είπε: «Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι στη συνολική προσπάθεια να αποφύγουμε μέτρα τα οποία θα έχουν βαρύ οικονομικό αντίκτυπο σας χρειαζόμαστε όλους συμμάχους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το κεντρικό κράτος, αλλά και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να συνεργαζόμαστε. Να είναι σε πλήρη εγρήγορση οι ελεγκτικοί σας μηχανισμοί αλλά και εσείς μέσα από τον δημόσιο λόγο τον οποίον αρθρώνετε να υποστηρίζετε τις πρωτοβουλίες», και πρόσθεσε πως τα μέτρα είναι αποτελεσματικά αν εφαρμόζονται. Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει για την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε «να αυξηθεί το βάρος της Αυτοδιοίκησης στην εφαρμογή των μέτρων». Ενώ από τους περιφερειάρχες ζητήθηκε να λαμβάνουν κι αυτοί την πλήρη ενημέρωση που παρουσιάστηκε σήμερα και να αρθούν γραφειοκρατικά εμπόδια για την ταχύτερη προμήθεια υλικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σήμερα στις 7 το διάγγελμα Υπενθυμίζεται πως σήμερα το απόγευμα στις 7:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει διάγγελμα με αφορμή τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας. Αναμένεται να ανακοινωθούν νέα…

Διάβασε το »

865 κρουσματα. τα γκρουπουσκουλα των μπολσεβικων στο εφετειο ,μας πηραν στο λαιμο τους. γιατι δεν υπάρχει εισαγγελικη παρεμβαση για τους επιορκους που αρρωστησαν τη χωρα; τσιοδρασ- χαρδαλιασ- κικιλιας για σκαμνι

Newsteam 0 Comments

Έκτακτη ενημέρωση αναμένεται να κάνει μετά την ολοκλήρωση τηλεδιάσκεψης με τους ειδικούς λοιμωξιολόγους και επιχειρησιακούς παράγοντες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθούν οι αλλαγές στον «χάρτη» του κορωνοϊού στη χώρα μας και να γίνει γνωστό ποιες περιοχές θα αλλάξουν κατηγορία συναγερμού. Για τις περιοχές που θα περάσουν για παράδειγμα από την κατηγορία 2 (κίτρινο) στην κατηγορία 3 (πορτοκαλί) ή ακόμη και στο 4 (κόκκινο) αυτομάτως τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα που έχουν θεσμοθετηθεί κατά περίπτωση. Τα συνολικά μέτρα πάντως, αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή, μετά τη σύσκεψη που έχει προγραμματισθεί να γίνει υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ Αναλυτικά η ανακοίνωση για την πορεία που καταγράφει ο κορονοϊός στην Ελλάδα Σήμερα ανακοινώνουμε 865 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 82 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 27334, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες. 3672 (13.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10802 (39.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 86 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 28 (32.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 265 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 534 θανάτους συνολικά στη χώρα. 201 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Διαβάστε την σημερινή εφημερίδα Μακελείο για το πώς φτάσαμε στα σημερινά χάλια    

Διάβασε το »

Η Μέγκι Ντρίο δεν ξέρει ποιος είναι ο Σωτήρης Τσιόδρας

Newsteam 0 Comments

«Πολύ άγριος είναι» είπε η πρώην παίκτρια του GNTM Καλεσμένη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και την εκπομπή «The 2night Show» ήταν η Μέγκι Ντρίο, πρώην παίκτρια του GNTM και μια από τις κοπέλες που ξεχώρισαν εκείνη τη σεζόν στο παιχνίδι. Ο παρουσιαστής της πρότεινε να παίξουν ένα παιχνίδι στο οποίο θα τις έδειχνε φωτογραφίες γνωστών προσώπων της ελληνικής επικαιρότητας. Ένα από αυτά ήταν και το πρόσωπο του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα. Η Μέγκι Ντρίο φάνηκε να μην ξέρει ποιος είναι ο κ. Τσιόδρας, λέγοντας «δεν είμαι σίγουρη, Νέα Δημοκρατία. Πολύ άγριος είναι, θυμωμένος φαίνεται. Πολιτικός είναι;»: Πηγή βίντεο: tlife

Διάβασε το »

Τεστ κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ στην Κυψέλη – Παρόντες Κικίλιας και Τσιόδρας

Newsteam 0 Comments

Στην Κυψέλη όπου γίνονται στοχευμένα τεστ κορονοϊού από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ βρέθηκαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Όπως είπε ο κ. Κικίλιας η κινητή μονάδα βρίσκεται στην Κυψέλη για να διεξάγει τεστ καθώς το κέντρο της Αθήνας είναι από τις πιο επιβαρυμένες περιοχές. «Η επιδημία είναι τοπική και πρέπει να εντείνονται οι έλεγχοι που γίνονται» είπε από την πλευρά του ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος όταν ρωτήθηκε αν πρέπει να ληφθούν κι άλλα μέτρα κατά του κορονοϊού απάντησε: «Αυτό το μέτρο είναι από τα πιο σημαντικά». Σημειώνεται πως το μεσημέρι της Παρασκευής κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Παναγιώτη Αρκουμανέα, βρέθηκε στην πλατεία Κυψέλης, και ενημέρωσε τους πολίτες για τα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού. Επιπλέον οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) προχώρησαν σε δειγματοληπτικούς στοχευμένους ελέγχους ανίχνευσης του ιού, σε κατοίκους της περιοχής.

Διάβασε το »

Γιατί εξαφανίστηκε ο Τσιόδρας από τους δέκτες; Το όχι του σε αίθουσες με 25 παιδιά

Newsteam 0 Comments

Απών από τις τηλεοπτικές ενημερώσεις για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα βρίσκεται ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος κράτησε καθηλωμένους τους πολίτες στους τηλεοπτικούς δέκτες για πάνω από δύο μήνες την περασμένη άνοιξη.     Την 1η Σεπτεμβρίου έγινε η τελευταία εμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα σε ενημέρωση και έκτοτε δεν τον ξαναείδαμε, με αρκετούς πολίτες να αναζητούν τα αίτια της «εξαφάνισής» του. Η επίσημη εξήγηση από την κυβέρνηση είναι πως βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, ότι το πρωί της Τρίτης ήταν στο υπουργείο Υγείας με τον Βασίλη Κικίλια και μετά πήγε στο Άγιο Όρος και πως σε κάθε περίπτωση είναι ενεργός στα καθήκοντά του.     Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, στην πραγματικότητα ο κ. Τσιόδρας έχει διαφωνήσει δυο φορές με κυβερνητικές αποφάσεις και όλοι οι επιδημιολόγοι ήταν μαζί του. Η πρώτη ήταν για τα σχολεία και τα τμήματα των 25 παιδιών, για τα οποία επέμενε να είναι στους 15 μαθητές το όριο. Η δεύτερη φορά για την πληρότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς επέμενε να είναι στο 50%. Σύμφωνα με το Star, τίποτα από τα δύο δεν έγινε για λόγους οικονομικούς, ενώ δεν δείχνει διάθεση να ασχοληθεί με την πολιτική. Εξού και η μετακίνησή του στα μετόπισθεν της μάχης. Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: Στο Άγιο Όρος ο Τσιόδρας – Στο τραπέζι το lockdown

Newsteam 0 Comments

Στο Άγιο Όρος μετέβη ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας για να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη με τον Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς φαίνεται τα κρούσματα να αυξάνονται διαρκώς σε δύο μονές.  Τουλάχιστον δέκα κρούσματα έχουν καταγραφεί έως τώρα σε δυο μονές και μια σκήτη, ενώ ένας μοναχός νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Ένα πολύ πιθανό σενάριο είναι, με την ολοκλήρωση της σύσκεψης, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους να ανακοινώσει μέτρα, που μπορεί να περιλαμβάνουν και το εκ νέου κλείσιμο της χερσονήσου του Άθω για τους προσκυνητές.

Διάβασε το »

Έφτασε στο Άγιο Όρος ο Τσιόδρας – Εξετάζεται το ενδεχόμενο του ολικού lockdown

Newsteam 0 Comments

Το ενδεχόμενο του lockdown εξετάζεται για το Άγιο Όρος μετά την εμφάνιση οκτώ κρουσμάτων στη Μόνη του Αγίου Παύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη στην περιοχή βρίσκεται ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Παπαγεωργίου, μετά την έξαρση του κορωνοϊού στην περιοχή. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη στην περιοχή παρουσία των διοικητικών αρχών του Αγίου Όρους για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν οι νέες αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι στην περιοχή. «Υπάρχει φόβος για περισσότερα κρούσματα και θα ξεκινήσουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι και αλλού. Το ενδεχόμενο να κλείσει το Άγιο Όρος σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι ανοιχτό», λένε πηγές από το Άγιο Όρος. Τις επόμενες ώρες το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να επισκεφτεί όλα τα σημεία και να συνομιλήσει με τους μοναχούς. Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί στην περιοχή. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί Σύναξη της Ιεράς Κοινότητας στις Καρυές, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση που έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους μοναχούς. Σύμφωνα με πληροφορίες η ιερά κοινότητα έχει περιορίσει τον αριθμό προσκυνητών στον Άθω, και κατά την αναχώρησή τους από τα λιμάνια της Ουρανούπολης και της Ιερισσού γίνεται θερμομέτρηση. Ήδη πάντως έχει τεθεί σε καραντίνα η Μόνη του Αγίου Παύλου μετά την εμφάνιση των οκτώ κρουσμάτων, ενώ τουλάχιστον ένα κρούσμα εντοπίστηκε στην μονή Χελανδαρίου και ένα άλλο στη Λακοσκήτη. «Δεν ξέρουμε κατά ποσό τηρήθηκαν σωστά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα μέσα στο Άγιο Όρος. Υπάρχει μεγάλος φόβος η εξάπλωση να είναι τεράστια». Σε κρίσιμη κατάσταση πάντως παραμένει ο μοναχός που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σωτήρης Τσιόδρας επικοινώνησε με το νοσοκομείο ζητώντας να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του.

Διάβασε το »